Bazı internet siteleri engellendi

Bazı internet siteleri engellendi

Bugün itibariyle bazı haber sitelerine erişimin engellendiği görüldü.

Dün gece itibariyle bazı haber sitelerinin TİB tarafından erişimi engellendi. Erişimi engellenen bu sitelere giriş yapmak isteyenler, "Bu siteye ulaşılamıyor" uyarısıyla karşılaşıyor.

Engellenen siteler arasında Ruşen Çakır'a ait Medyascope da bulunuyor.

TİB'in mahkeme kararı sorgulama sayfasında açılmayan sitelere erişim engeli getirildiği görülüyor. Açılmayan sitelerin sorgulamasında, "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 16/07/2016 tarihli kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır. " sonucu çıkıyor.

Engellenen sitelerden bazıları şunlar:

www.rotahaber.com
www.samanyoluhaber.com
www.medyascope.tv
www.canerzincantv.com
www.aktifhaber.com
www.meydangazetesi.com.tr
www.postmedya.com
www.abcgazetesi.com
www.karsigazete.com.tr

Sitelere girilmek istendiğide Google Chrome'de şu uyarılarla karşılaşılıyor:

Bu siteye ulaşılamıyor.
Bağlantı sıfırlandı.
Aşağıdakileri deneyin:
Sayfayı yeniden yükleme
Bağlantınızı kontrol etme
Proxy'yi ve güvenlik duvarını kontrol etme

CAN ERZİNCAN TV UYDUDAN ÇIKARILDI

İpek Holding'e ait Bugün TV'nin kayyuma devredilmesinin ardından çalışanlarının yayın yapmaya başladığı Can Erzincan TV de Türksat uydusundan atıldı.

Can Erzincan kanalını açanlar "Sinyal yok" uyarısıyla karşılaşıyorlar. Can Erzincan'ın internet sitesinin erişimi de durdurulmuş durumda.

TİB NEDİR?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı; 23.07.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2559, 2803 ve 2937 sayılı Kanunlarda değişiklik yapan 5397 sayılı Kanun ile kurulmuş olup, 23 Temmuz 2006 tarihinden itibaren ilgili mevzuatın öngördüğü iş ve işlemleri tek merkezden yürütmektedir. 23.05.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Kanunda sayılan İnternete ilişkin görevleri de yapması düzenlenmiştir. Bu doğrultuda anılan görevleri yerine getirmek üzere İnternet Daire Başkanlığı kurulmuştur. Başkanlık; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde doğrudan Kurum Başkanına bağlı olarak faaliyet göstermekte olup, Telekomünikasyon İletişim Başkanı ile Hukuk, Teknik İşletme, Bilgi Sistemleri, İdari ve İnternet Daire Başkanlıklarından oluşmaktadır. Başkanlıkta, Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ilgili birimlerinden birer temsilci bulunmaktadır. Başkanlığa bağlı herhangi bir taşra teşkilatı bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.