Kurdaş: Erdoğan faizciyi koruyor

Kurdaş: Erdoğan faizciyi koruyor

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te 'Buyurun Başlaıyoruz' programında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, gündemdeki gelişmeleri TV5'te 'Buyurun Başlaıyoruz' programında değerlendirdi.

Kurdaş, ekonomide yaşanan dar boğazı gündemine alırken Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın başbakan olarak yaptığı uygulamaları hatırlattı.

Erbakan Hoca'nın 54. Cumhuriyet Hükümeti'nin Başbakanı olarak çalışanların ve sendikaların taleplerinin üstünde bir zam verdiğini kaydeden Kurdaş, "Mesut Yılmaz iktidardan gitmeden yüzde 20 vermiş, sendikalar yüzde 30 istemiş, Erbakan Hocamız yüzde 50 veriyor. Hatta o dönemde sendikacılar 'bizim dönemimiz son bulacak galiba' diyerek koridorlarda birbirleriyle konuşurken duyuldu.

Normalde nedir, sendika ister hükümet vermek istemez. Onlar istiyor yüzde 30 istiyor, Erbakan Hocamız diyor ki ' bu istenecek para mı' yüzde 50 veriyor. Hocamız memur zammını açıklarken orada ne diyordu: 'devletimizin gelirlerini arttırarak karşılayacağız' diyor. Bu çok büyük manalara gelir.

Tekrar vatandaştan alıp vatandaşla vereceğiz demiyor, 'devletimizin gelirlerini ve imkanlarını arttıracağız' diyor. Bugün ise devletin gelir kalemleri yok. Sadece vergilerle besleniyor. Vatandaştan alıyor, harcıyor, israf ediyor, gösteriş yapıyor ve en sonunda ise vatandaşını eziyor. Oysa devlet niçin var? Devlet gardiyan olmak için değil, garson olmak için var. Halktan alıp halkı ezmek için değil.

Bugünkü sistem halktan alıp halkı ezen sistemdir. Vergiyle alıyorsun, onu tekrar topluma değil de yandaşa, şatafata, lükse, gösterişe, israfa harcarsan o zaman devlet millete zulmetmeye başlıyor. Onun için Hoca ne diyor 'devletimizin gelirlerini arttırarak karşılayacağız' diyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum