Bayram öncesi milyonlarca vatandaşa kötü haber! Kontenjan doldu

Bayram öncesi milyonlarca vatandaşa kötü haber! Kontenjan doldu

Türkiye'de bayramdan önce vatandaş tatil planı yapıyor. Yola çıkacak milyonlarca vatandaşa kötü haber verildi. Otogarlarda kontenjan doldu. Otobüslerde boş yer kalmadı.

Türkiye genelinde bayram tatilinden dolayı milyonlarca vatandaş yolculuk planı yapıyor. Kişisel otomobili olanlar bugünden itibaren yola çıkmaya başladı. 9 günlük uzun bayram tatilini değerlendirmek isteyen milyonlarca vatandaş otobüsle yolculuğu tercih ediyor.

otogar-333.webp

MİLYONLARCA VATANDAŞA KÖTÜ HABER VERİLDİ

Bayram dolayısıyla ek seferler düzenleyen otobüs firmaları taleplere yetişmeye çalışıyor. Bayram öncesi yola çıkacak milyonlarca vatandaşa kötü haber verildi. Birçok otogarda kontenjan doldu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, AA muhabirine, İstanbul'da Ramazan Bayramı dolayısıyla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yoğun talep olduğunu söyledi.

otogar.webp

BUGÜNDEN İTİBAREN KONTENJAN DOLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da ek seferler düzenlenmesi için genelge yayımladığını hatırlatan Özcan, "16 Nisan'a kadar ek seferlerin yapılması için bakanlık izin verdi. Biz de ek seferlerimizi açtık. Ramazan bayramı için ana seferlerimiz zaten doluydu. Ek seferler de dolmaya başladı. Bugünden itibaren otobüs seferleri dolu." diye konuştu.

GÜNDE 2 BİN SEFER DÜZENLENECEK

Özcan, bayramda memleketlerine gidecek hiçbir yolcuyu geride bırakmayacaklarını, İstanbul'dan bütün il ve ilçelere seferler düzenlediklerini dile getirerek, "Günlük otobüs seferlerimiz 1000 ila 1100 sefer iken yarından itibaren 2 binlere çıkacak. Bu sefer sayısıyla pandemiden önceki otobüs sefer sayılarına yaklaşmış durumdayız. Bayram tatilinin 9 gün olması bunda etkili. Bu bayram bereketli bir bayram olacak." dedi.

Otobüs firmaları vatandaş mağdur etmemek adına ek sefer düzenlemeyi düşünüyor. Söz konusu çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.