Batan geminin malları satışa çıkarıldı! Fiyatlar çok düşük

Batan geminin malları satışa çıkarıldı! Fiyatlar çok düşük

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak birçok firma iflas etti. Son olarak iflas eden firmalardan birisinin malları satışa çıkarıldı. Söz konusu tesisteki ürünlerin fiyatı çok düşük.

Türkiye ve dünya genelinde etkisini sürdüren küresel ekonomik kriz işletmeleri zora soktu. Milyonlarca vatandaş bu süreçte borçlarını ödemekte zorlanıyor. Nakit para akışının zayıflaması işletmelerdeki sıkıntıları daha da artırdı.

elimsan-3.jpeg

Halka arz yöntemiyle para toplayarak durumu düzeltmeye çalışan firmalar var. Bazıları ise banka kredisiyle bu durumu düzeltmeye çalışıyor. Birçok firma son yıllarda krize dayanamayıp iflas etti. Bunlardan birisiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

elimsan-4.jpeg

200'DEN FAZLA ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Konkordato ilan eden Elimsan fabrikası iflas ettikten sonra, 31 Ağustos 2023 tarihinde 200’ün üzerinde mavi ve beyaz yakalı işçinin de işine son verildi. Bir zamanlar sektörün devi olan Elimsan fabrikasının makinaları ihale yoluyla satılacak.

elimsan-2.webp

MAKİNALAR İCRADAN SATIŞA ÇIKARILACAK

Kapanan Elimsan fabrikasının ardından, makineler de icradan satışa çıkarıldı. Kocaeli İcra Dairesinden verilen ilana göre, fabrika içinde bulunan 38 adet makine, icradan satışa çıkarılacak.

elimsan-1.webp

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Söz konusu makinelerin satışı için toplamda 29 milyon 960 bin lira yaklaşık bedel olarak açıklandı. Makinelerin satış ihalesi, 29 Nisan saat 14:14’te gerçekleştirilecek. Bahsi geçen makinelerin uygun fiyata satılıyor olması dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi