Barış Bektaş güven tazeledi

Barış Bektaş güven tazeledi

3 farklı aday listesi ile girilen seçimde CHP Konya İl Başkanı belirlendi. Seçimi mevcut başkan Av. Barış Bektaş kazandı.Güven oyu alarak yeni dönemin başkanı seçilen Bektaş, “Konya'nın sorunlarını yılmadan dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya 37. Olağan İl Kongresi bir otelde gerçekleştirildi. 3 farklı liste ile girilen seçimde, seçimi mevcut başkan Av. Barış Bektaş kazanarak, güven tazeledi. Av. Barış Bektaş, Dr. Hüsnü Bozkurt ve eski Vali Yardımcısı Saim Sezen'in yarıştığı seçimden galip çıkan isim Av. Barış Bektaş oldu. Saim Sezen, son dakikada adaylıktan çekilerek, Av. Barış Bektaş'ı destekleme kararı aldı. Barış Bektaş 277, Hüsnü Bozkurt ise 252 oy aldı. Seçime CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in yanı sıra; CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, adaylar, ilçe teşkilat temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

CHP İKTİDARA DOĞRU YÜRÜYOR

İl Kongresinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP'nin iktidara doğru yürüdüğünü söyledi. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde psikolojik üstünlüğü lehlerine çevirdiklerini dile getiren Adıgüzel, şöyle devam etti: "İstanbul seçimleri tekrarlanınca belki Türkiye genelindeki başarımızın tam anlamlandırılması noktasında eksiklikler olmuş olabilir. Bunun için hafızamızı tazeleyelim istiyorum. İstanbul seçimleri tekrarlandığı için oraya odaklandık ama Adana'ya, Muğla'ya, Antalya'ya, Mersin'e, İzmir'e, Tekirdağ'a ve Ankara'ya baktığımızda oyumuzu artırmış durumdayız. Türkiye'nin dört bir yanında başarı elde ettik. Ülkedeki kentli nüfusun yüzde 54'ü en az bir CHP'li belediye başkanından hizmet alıyor.” Adıgüzel, daha güçlü mücadele edeceklerini anlatarak, “Bu sürecin en önemli kazanımı da CHP'nin tabandan tavana beraber olduğunda neleri başarabileceğini tüm Türkiye'ye ispatladık. Bu çok önemli bir gelişmedir. Gelecek için umutlarımızı daha da kuvvetlendiren, yeşerten bir gelişmedir. Hep birliktebizim bu kötü gidişatı tersine çevirmemiz gerekiyor. Gençlerle, kadınlarla kapı kapı çalışarak, bu kötü gidişatı tersine çevireceğiz. Bunu yapacak gücümüz var” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİ EN BAȘARILI DÖNEMDİR

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Șener, “30 yıldır CHP'nin en bașarılı dönemi Kılıçdaroğlu dönemdir” dedi. Konya'da gerçekleștirilen 37. Olağan İl Kongresinde konușan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Șener, “Türkiye büyük bir badireden geçiyor. İktidar denge ve kontrol unsurlarını yok etmiștir. Keyfi, bireye dayalı bir iktidar ortaya çıkmıștır. Bu ülkemiz için felakettir. Her zaman seçmene değer vereceğiz. Her yurttașımız önemli ve değerlidir. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk o günkü koșullarda Türk milleti zekidir demiștir. O halde Atatürk'ün kurduğu siyasi partiye yakıșan milleti ayrıștırmadan değerli görmektir. Konya'da tarımı yok eden bir iktidar var. İnsanların ortak değerlerini konușacağız. Omuz omuza vererek iktidara geleceğiz. Seçmenin yüzde yüzüne ulașacağız. Vatandașlarımız ne konușuyorsa, dertleri ve sıkıntıları ne ise genel bașkanımız onu gündemine alıyor. Ülke felaket yerine dönmüștür. Ülkeyi bu felaketten kurtaracak tek parti CHP'dir. Mutlak surette iktidara gelmek için çabalayacağız. 30 yıldır CHP'nin en bașarılı dönemi Kılıçdaroğlu dönemdir. Bu dönemde doğru politikalarla Ankara ve İstanbul bașta olmak üzere seçim kazanıldı. İktidara alternatif olan tek parti CHP'dir” șeklinde konuștu.

DAHA GÜÇLÜ VE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Av. Barış Bektaş ise şunları söyledi: “2 yıllık ilk görev sürecimiz içinde hem genel seçim hem de yerel seçim dolayısıyla yoğun bir çalışma dönemi geride bıraktık. 2 yıl içinde öncelikli olarak partilileri bütünleştirmeye çalıştık. Herkesi kapsamaya çalıştık ve böyle bir yönetim anlayışı benimsedik.Bu dönem daha da ustalaşmış bir şekilde partililerimize ve Konya'mıza hizmet vereceğiz. Bu görev bir daha bize layık görülürse acemilik dönemini geride bırakmış bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Görev süremiz içinde Konya'da gerek üye gerekse de oy oranımızda gözle görülür bir artış oldu. Konya'da yerel yönetimler toplantısı yaptık. Şeker mitingi düzenledik. tarım çalıştayı yaptık. Tarım ve sanayi ile ilgili raporlar hazırlayarak, dağıtımlarını gerçekleştirdik. Önemli günlerde yine emekçilerimizle bir araya geldik. Davet edildiğimiz yerlere ayrım yapmadan elimizden geldiğince katılma hassasiyeti gösterdik. Konya'nın sorunlarını yılmadan dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. CHP Konya İl Başkanlığı, bu şehir için denetleyici bir güç haline geldi. Yeni dönemde daha güçlü olacağız ve daha güzel işler yapacağız.”

ÇAĞRI MEREDOV

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.