Balık tezgahları şenleniyor

Balık tezgahları şenleniyor

Kış aylarında sofralardan eksik edilmeyen, lezzeti ve sağlığa olan faydası bakımından en çok tercih edilen ürünler arasında yer alan balığın kilogram fiyatı cep yakıyor.

Lezzetiyle günlük hayatta sofraları süsleyen balıklar, sayısız hastalığa da şifa oluyor.Balık sezonunun açılması ile birlikte Konya Balık Hâli başta olmak üzere çoğu balıkçıda hareketlilik başladı. Balık çeşitliliği az olmasına rağmen, balıklar vatandaşın tüketmesi için reyonlara koyuldu. Balık fiyatlarında ise bir fiyat pahalılığı yaşandı. Fiyat artışına gerekçe olarak ise sezonun yeni açılmış olması gösterildi. Önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha da düşeceği satıcılar tarafından söylenirken, yine balıkçı esnafı önümüzdeki günlerde tezgahların çeşitlilikten dolayı iyice renkleneceğini belirtti.

HAMSİNİN KİLOSU 30 LİRAYA ÇIKTI

Kadınlar Pazarı yanında balık satışı yapan Balıkçı Esnafı Osman Koçak, “Hamsi balığı yeni sezonda geçen yıllara oranla daha az çıktı. Fırtınadan dolayı balıkçılar, denize açılamıyor. Bu durum balık fiyatlarının yükselmesine sebebiyet veriyor. Bir de sezon yeni açıldı. Sezon yeni, bazı balık çeşitleri hala elimize ulaşmadı. Birkaç güne tezgâhlarımız iyice şenlenir. Doğru vakitte doğru balığın tercih edilmesi ve balığın yağına göre pişirme yapılması çok önemli. Yanlış avlanmaların önüne hiç bir yıl geçilmiyor. Fakat Allah'ın takdiri, o kadar yanlışlara rağmen yine de bereketli sezonlar geçireceğiz, inancımız o yönde. Hamsinin fiyatı geçen yıla göre 15 TL arttı. Yeni sezondan dolayı vatandaşın en çok tercih ettiği balık türü olan hamsinin kilogram fiyatı 30 TL'ye çıktı. Fakat biz elimizden geldiğince bu fiyat artışını balığa yansıtmamaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın ucuza balık yemesi için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki günlerde fiyatın düşmesini bekliyoruz” dedi.

Vatandaşlara hamsi dışında başka balık türleri için de önerilerde bulunan Koçak, “Vatandaş, palamut ve istavriti de alabilir. Bu iki balık türü de hamsi kadar çok tüketiliyor” dedi.

İDRİS BAKAN

balik.jpgbalik1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum