Bahçeli'den af bekleyen vatandaşa: İstersen oy verme

Bahçeli'den af bekleyen vatandaşa: İstersen oy verme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir mahkûm yakınıyla yaşadığı polemik basına yansıdı. Bahçeli, af bekleyen vatandaşlar için uyarılarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ceza indirimine yönelik kanun tekliflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bazı mahkûm yakınlarının Çankaya'daki MHP Genel Merkezi önüne toplanması üzerine açıklama yapma zorunluluğu hisseden Bahçeli, "MHP olarak yasamızı hazırlayıp Meclis'e verdik. Meclis'te Adalet Komisyonu'nda görüşülmesini bekliyor. Meclis'te 50 milletvekilimizle olayları takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mahkûmlara, Mecliste 50 milletvekiliyle yasa çıkarmanın mümkün olmadığını hatırlatan Bahçeli, diğer siyasi partilerle diyalog içerisinde olduklarını belirtti. 

MHP'nin 24 Haziran seçimleri öncesi seçmene "af" vaadinde bulunduğu bilinirken, Bahçeli, bunun oyla bir alakası olmadığını söyledi. Bahçeli, "Oyumuzu size verdik." diyen bir vatandaşa "Oyla alakası yok bunun istersen verme. Bunun oyla alakası yok bu memleket meselesi. Biz oy için yapmıyoruz, bunu bir daha ağzınızdan duyarsam yasayı çekerim." şeklinde sert bir tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum