Ayçiçek yağına dev indirim! Piyasadan 50 lira daha ucuza satılacak

Ayçiçek yağına dev indirim! Piyasadan 50 lira daha ucuza satılacak

Türkiye'de bir zamanlar ayçiçek yağı fiyatları gündemden düşmüyordu. Marketlerin yaptığı indirimleri takip eden vatandaşlar böylece ucuza yağ alıyordu. Zincir market yine ayçiçek yağına dev indirim yaptı. 5 litresi piyasadan 50 lira daha ucuza satılacak.

Türkiye'de vatandaş market fiyatlarını yakından takip ediyor. Son yıllarda enflasyonun zirveyi görmesiyle her şeye defalarca zam geldi. Vatandaş, bu zamların ne zaman biteceğini merak ederken kötü haber geldi.

yag.webp

Yapılan açıklamalara göre ülkede 2026 yılına kadar enflasyon yüksek oranda seyredecek. Bu da zamların düzenli olarak uygulanması anlamına geliyor. Bir zamanlar ayçiçek yağına gelen kallavi zamlar vatandaş çileden çıkardı.

yag2.jpg

İthalat ile piyasada yağ fiyatları dengelendi. Şuan markasına göre 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 180-200 liraya kadar yükseliyor. Vatandaş en uygun ayçiçek yağını nereden satın alabileceğini merak ediyor.

yag-3.webp

Avantajlı kampanyalarıyla dikkat çeken Tarım Kredi Marketleri'nden sevindiren haber geldi. Buna göre 5 litrelik ayçiçek yağının 135 liraya satılacağı öğrenildi. Yani piyasadan neredeyse 50 lira daha ucuza satış yapılacak.

Bunun dışında indirimli satılan bazı ürünler şu şekilde:

tk2.jpg

tk1.jpg