Atama yılı olacak

Atama yılı olacak

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, “2017 yılı da atama yılı olacak. Birçok kurum ve kuruluşta personel alımı gerçekleştirilecek. Yeni alımlarla kamudaki personel açığı kapatılacak” dedi

Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Babaoğlu, ayrıca gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Babaoğlu, 2017 yılının atama yılı olacağını vurguladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımları ile ilgili bilgiler veren Babaoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TKDK ve Tarım Kredi Kooperatifi'nin 2 bin 700 alım yapacağını dile getirdi. Babaoğlu, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 bin sözleşmeli Erbaş, 11 bin Uzman Erbaş alımı gerçekleştirecek. İçişleri Bakanlığı  bin 545 büro, bin 200 Nüfus Müdürlüklerine memur, 10 bin polis ve 7 bin bekçi alımı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında 20 bin sözleşmeli öğretmen, Ulaştırma Bakanlığı 2 bin 500 PTT Genel Müdürlüğü'ne, 300 Devlet Hava Meydanlarına, Kalkınma Ajansları 250, Üniversiteler 230 Akademik personel alımı olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İŞKUR toplum yararına çalışma programı kapsamında Konya için 3 bin 300 kişi çalıştırılmak üzere işe alınacak” dedi.

BEYŞEHİR YOLU EKİM'DE TAMAM

Babaoğlu, ulaşım alanında Konya projelerine hız kesmeden devam edildiğini belirtti. Konya metrosunun 21 kilometrelik Meram Necmettin Erbakan Hattı'nın Yüksek Planlama Kurulu'nun onayı ile 2017 yatırım programına girdiğinin müjdesini veren Babaoğlu, “Çevre Yolu ve Lojistik Köy Projesi ile Mersin Hızlı Tren Hattı Projeleri, deval ediyor. Beyşehir Yolu, hızla devam ediyor. Müteahhitlerle en son yaptığımı toplantıda bu yıl Ekim ayı içerisinde yolun tamamen bitirileceği sözünü aldık” diye konuştu.

YAPILANDIRMA YASASI HAYIRLI OLSUN

Halk oylaması sürecinde ziyaret ettikleri esnafların ve vatandaşların beklentilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile karşılık verdiklerini ifade eden Babaoğlu, vergi borçları ile ilgili yapılandırma yasasının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Babaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yasayla; vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi ferdi alacaklar yapılandırma kapsamına girdi. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler ilgili kurumlara başvuru yapabilirler.”

KONYA'YI SUYA DOYURACAĞIZ

Konya Ovası Projesi (KOP) ile bugüne kadar kırsal alan küçük sulama projeleri olarak 300'e yakın projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Babaoğlu, “DSİ aracılığı ile yeni gölet ve baraj yapımına yönelik çalışmalar, sulama sistemlerinin rehabilitasyonuna yönelik yatırımlara hızla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. “DSİ olarak, ilimizde 21 baraj, 1 içme suyu tesisi, 66 sulama tesisi, 49 gölet, 5 HES ve 210 taşkın koruma projesini hayata geçirdik” diyen Babaoğlu, şunları kaydetti: “Hotamış Depolaması tamamlandı. Mavi Tünel'den su akıtmaya başladık. Taşkın koruma projeleri devam ediyor. OR-KÖY programı etkin bir şekilde uygulanıyor. Ceviz, badem ve alıç gibi ağaçları dikerek köylere gelir getirici orman yapım çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde tıbbi bitkilerin üretilmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum