Aşırı sıcak geliyor

Aşırı sıcak geliyor

Serin hava önümüzdeki hafta yerini aşırı sıcak havaya bırakacak.

Konya'da kısa süreli etkili olan yağmur halkı sevindirdi. Yağmur havayı bir nebze serinletti. Ancak hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artacağı açıklandı. Serin hava önümüzdeki hafta yerini aşırı sıcak havaya bırakacak. Hava sıcaklıklarının 3 ile 4 derece arasında artması bekleniyor.  Konya'da hava sıcaklığı en düşük 20, en yüksek 33 derece oranlarında seyretti. Nem ortalaması, en düşük 17, en yüksek yüzde 32 derece gitti geldi.

Rüzgar, kuzeydoğudan saatte 21 km saat ile esti. Geçmişte gerçekleşen uç sıcaklık; en düşük 11,2, en yüksek uç sıcaklık ise 40,6 santigrat derece oldu.  Kısa süreli gerçekleşen yağış, çok geçmeden yerini güneşli havaya bıraktı. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sıcaklıklar bu hafta Salı gününden itibaren 3-4  derece artacak. Kuzeydoğu'dan esen rüzgarın hızı, yarı yarıya azalacak. Nem oranında ise yüzde 6'lık bir düşüş olacak. Hava sıcaklıklarındaki yükselişten, en fazla dışarıda çalışmak zorunda olan vatandaşlar etkilenecek. Kimi vatandaş yüksek hava sıcaklıklarının olumsuzluk etkilerinden uzak kalmak için çareyi cami ve ağaçların gölgesinde yatmakta ararken kimi vatandaş ise süs havuzlarında, dondurma ve soğuk içeceklerde bulacak.

Yetkililer de vatandaşları bunaltıcı sıcaklarda dışarıya çıkma konusunda uyararak, “Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde 10.00 ile 16.00 arası zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın. Kendinizi güneş çarpmasına karşı koruyun. Uzun süre sıcağa maruz kalmayın. Kendinizi çok aşırı terleme ile vücuttan su ve tuz kaybına bağlı ortaya çıkan halsizlik, bitkinlik, kramp, baş ağrısı, bayılma hissi, tansiyon değişimi, nabzın hızlanması ve hatta bilincin bozulması gibi tehlikeye atmayın. Sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin” önerisinde bulundu.

EMRE ÖZGÜL   merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.