Altın piyasasına düğün dopingi

Altın piyasasına düğün dopingi

Ramazan bayramının bitmesiyle havalar ciddi oranda ısındı. Yaz mevsiminin hissedilmeye başlandığı şu günlerde düğün sezonu da açıldı. Çiftleri ve ailelerini alışveriş heyecanı sardı

Düğün öncesi yapılan harcamaların büyük çoğunluğunu altın, mobilya ve düğün salonu ücretleri oluşturuyor. Evlilik sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Tekstilden kuyumcuya, mobilyacıdan organizasyoncuya birçok esnaf düğün sezonunun açılması ile işlerin hareketlendiğini söylüyor. Düğün yapacak olanlar ise altın almak için Sarraflar Yer altı Çarşısına akın etti. Satışların hissedilir derecede ivme kazandığını belirten Sarraf Fidan İşletme Sahibi Mehmet Kuşdemir, Altın fiyatlarının düşmesinin buna önemli ölçüde etki ettiğini söyledi. Kuşdemir, “Ramazan ayını geride bıraktık. Bizim sektörde işler Temmuz ayında başlar. Temmuz ayının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Evlenecek olan çiftler düğünlerini bu aylarda yapmayı tercih ediyorlar. Ayrıca çiftçilerimiz önümüzdeki aylarda harman kaldırmaya başlayacaklar. Harmanı kaldıran çiftçilerimiz alışveriş yapacağı için çok güzel bir ticaret sezonu geçireceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

GURBETÇİLER EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gurbetçiler memleketlerine akın etmeye başladı. Birkaç haftalığına olsa da memleketlerinde vakit geçirmek isteyen gurbetçilerin büyük bir kesimini Konyalılar oluşturuyor. Yaşadıkları ülkelerden Konya'ya tatile gelen gurbetçiler ekonomiye de katkı sağlıyor diyen Kuşdemir, “Gurbetçilerimiz yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Konya'ya gelmeye başladı. Türkiye de ki akrabaları ile hasret gidermeye gelen gurbetçiler aynı zamanda alışveriş yaparak ekonomiye katkı sağlıyorlar. Gurbetçilerin en çok aldığı ürünlerden birisi de altın” şeklinde konuştu.

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ

Fiyatların 2 ay öncesine göre ciddi oranda düştüğünü vurgulayan Kuşdemir, “Dolarda düşüş yaşandı. Altın fiyatları dolar bazında hesaplandığı için doların düşmesi ile altın fiyatlarında da düşüş yaşanmaktadır. Dolar ile borçlanan kişiler dolarda düşüş olduğu için bir nebze de olsa rahatladılar. İki ay önce gramı 156 liraları bulan altın şuan 136 liradan satılıyor. 20 lira gibi bir düşüş oldu. Bu alıcılar için çok güzel bir fırsat. Düğün yapanlar daha rahat alışveriş yapacaklardır” dedi.

Dün itibariyle altın fiyatları ise şu şekilde: “24 ayar altın-145 TL, 22 ayar altın 136 TL, 18 ayar altın 115 TL, 14 ayar altın 105 TL, 8 ayar altın 72 TL, Ata 2,5-2 bin 270 TL, Cumhuriyet altını-935 TL, Tek lira- 910 TL, Yarım altın-457 TL, Çeyrek altın-230 TL.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.