Altın fiyatları kritik verilere odaklandı! Olumlu sonuç çıkarsa uçacak

Altın fiyatları kritik verilere odaklandı! Olumlu sonuç çıkarsa uçacak

Dünya piyasasında altın fiyatlarındaki değişim yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Olumlu sonuç çıkması durumunda altın fiyatlarının uçması bekleniyor.

Türkiye ve dünya genelinde milyonlarca vatandaş altına yatırım yapıyor. Son aylarda altın fiyatlarının zirveyi görmesi yatırımcıları heyecanlandırdı. Tasarruflarını altına yatırım yaparak değerlendirenlere güzel haber verildi.

altin-2.webp

Sozcu.com.tr'de yer alan içeriğe göre, Powell'ın konuşmasının ardından altının ons fiyatı yükseliş eğilimini üst üste yedinci işlem gününe taşıyarak 2 bin 304 doları test etti. Altının ons fiyatı bugün sabah saatlerinde 2 bin 296 dolardan alıcı buldu.

Altının gram fiyatı an itibariyle 2355 TL'den işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 919 TL'den, Cumhuriyet altını ise 16 bin 125 TL'den alıcı buluyor.

HER ŞEY BU KRİTİK VERİLERE BAĞLI

Altın piyasasında bu hafta ABD'nin mart ayı istihdam raporu takip edilecek. Cuma günü açıklanacak istihdam verisinin yanında gelecek hafta açıklanacak yeni enflasyon verileri de yakından izlenecek.

Madencilik şirketi Scorpion Minerals'in baş yatırım yetkilisi Michael Langford, "Tarım dışı istihdam beklentileri karşılarsa ya da beklentilerden daha kötü gelirse, bu durum faiz indirimi potansiyeli açısından olumlu olacaktır ve bu da altını destekleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Sozcu.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum