Akşam'dan Dolar Tavsiyesi: 3,60 TL Olacak Satmayın

Akşam'dan Dolar Tavsiyesi: 3,60 TL Olacak Satmayın

Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Kendisine ilk görüşte aşık oldum” diyen Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam gazetesi, doların 3.60’a çıkacağını iddia etti.

Türkiye ekonomisinde 7 Haziran seçimleri sürecinde başlayan siyasi gerilim ve ekonomideki durgunluk işaretleri giderek artıyor. Özellikle döviz fiyatlarındaki hızlı yükseliş, döviz borçları 122 milyar dolar civarında olan özel sektörde ciddi bir sıkıntı yaratırken, kimi spekülasyonlar da sıklaşmaya başladı. Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Kendisine ilk görüşte aşık oldum” diyen Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam gazetesinde, dün yayınlanan bir röportajda, doların 3.60’a çıkacağı iddia edilirken, vatandaşlara, “Doları olan elinde tutsun” önerisinde bulunuyordu.

SPEKÜLASYON İDDİASI MI

AKP yöneticileri ve özellikle R.Tayyip Erdoğan’ın aksi yöndeki açıklamalarına rağmen, gazetenin böyle bir açıklamada bulunması ise ekonomi çevrelerinde olumsuz yorumları beraberinde getirdi. Bazı uzmanlar, “Böyle bir iddiada bulunmak, olsa olsa piyasadaki kötü durumu daha da kötüleştirmek içindir. Doların 3.60’lara çıkma ihtimali bile ekonomide zaten giderek zayıflayan yatırımları durma noktasına getirecektir” yorumunda bulundu. Her siyasi ve ekonomik kriz döneminde olduğu gibi böylesi durumlar için yapılan, “Birileri böylesi spekülasyonlar ile paralarına para katıyor” yorumları da bir kez daha tekrarlandı.

ERDOĞAN AKSİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan: “Faiz lobisinin bir çalışması var. 2015 gelişmeleri, tamamıyla dolar-avro parite farkından kaynaklanıyor. Ortaya bazı iddialar atmak yanlış olur. Açık ve net söyleyeyim, özellikle faiz lobisi veya dolara aşırı yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Burada yapılan spekülasyon, merkez bankası’nı köşeye sıkıştıralım şeklindeki tavrı önem arz ediyor” Ancak, Erdoğan’ın doların yükselmeyeceği iddialarının aksine, ekonomi kurmaylarının çoğu aksi yönde görüşler bildirme cesareti göstermişti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi: Doların yalnızca Türk lirası karşısında değil, diğer paralar karşısında değer kazandığını iddia eden Zeybekci, “Endişe edecek bir şey yok. Türkiye’nin dolar kurundan dolayı endişe duymasını gerektirecek hiçbir şey yok. Piyasa kendi dengesini bulacaktır” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Doların yükselişinin bazı olumlu yönlerinin olduğunu savunarak, “Dolar açısından konuşuyorum. Bu o kadar da kötü değil” dedi.

Taraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.