Ak Parti Genel Merkezi'nin Adayına Rakip Çıkınca Kongre Ertelendi

Ak Parti Genel Merkezi'nin Adayına Rakip Çıkınca Kongre Ertelendi

AK Parti Genel Merkezi'nin tek aday dayatması yaptığı Trabzon İl Teşkilatı'nda seçim krizi yaşanıyor. Genel merkezin baskılarına rağmen teşkilatın adayının kazandığı Köprübaşı ilçesinin ardından Şalpazarı ilçesinde de çift liste...

AK Parti Genel Merkezi'nin tek aday dayatması yaptığı Trabzon İl Teşkilatı'nda seçim krizi yaşanıyor. Genel merkezin baskılarına rağmen teşkilatın adayının kazandığı Köprübaşı ilçesinin ardından Şalpazarı ilçesinde de çift liste krizi yaşandı. Genel merkezin belirlediği ismin karşısına rakip çıkınca, bugün yapılması gereken ilçe kongresi ertelendi.

AK Parti Trabzon İl Teşkilatı bir süre önce başlayan ilçe seçim kongreleri sürecinde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Kongrelerin tek adayla yapılmasını isteyen AK Parti Genel Merkezi, kongre sürecinden önce de kendi adaylarını açıkladı. Ancak bazı ilçelerde bu dayatmaya tepki gösteren teşkilatlar, kendi adaylarını çıkarttı. Geçtiğimiz günlerde yapılan Köprübaşı ilçesinde genel merkezin desteklediği mevcut başkan Mustafa Aydın’ın karşısına mevcut yönetimin teşkilat başkanı Yüksel Erdoğan ve parti kurucularından Muhammet Yamakoğlu aday olarak çıktı. Erdoğan ve Yamakoğlu, tüm ısrarlara rağmen adaylıktan çekilmedi. Sert tartışmaların yaşandığı seçimin ardından genel merkezin desteğine rağmen seçimi 181 oyla Yüksel Erdoğan kazandı. Genel merkez ve il başkanlığına rağmen 75 oy farkla seçimi kazanan Erdoğan’a istifa baskılarının devam ettiği öğrenildi. Erdoğan ise tüm baskılara rağmen teşkilatın desteğine güvenerek, istifa etmemede direniyor. İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Erdoğan’ın, genel merkez tarafından görevden alınabileceği belirtiliyor.

İKİNCİ KÖPRÜBAŞI OLABİLİR DİYE ERTELENDİ

Genel merkezin tek aday ısrarına rağmen Köprübaşı’nın ardından Şalpazarı ilçesinde de çift liste krizi yaşandı. Son mahalli seçimlerde Şalpazarı ilçe belediyesinin kaybedilmesiyle görevden alınan Metin Günay, kendisinin yerine atamayla gelen ve bugün yapılması planlanan kongrede genel merkezin desteklediği mevcut başkan Murat Topkara’ya rakip oldu. Günay, tüm baskılara rağmen adaylıktan çekilmedi. İddiaya göre, Günay’ın seçimi kazanma ihtimali üzerine ikinci bir Köprübaşı vakası yaşanmaması için bugün yapılacak kongre iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi.

Genel merkezin tek aday dayatmasına rağmen Köprübaşı ve Şalpazarı ilçelerinin yanı sıra Araklı ve Ortahisar ilçelerinde de çift liste oluşmuş durumda. Araklı ileçesinde genel merkezin adayı Şaban Bıyık’a karşı Hamdi Kol adaylığını açıkladı. Merkez ilçe Ortahisar’da da genel merkezin desteklediği mevcut başkan Temel Altunbaş’a karşı Ömer Odabaş adaylığını açıklamış durumda. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.