4 büyük fuarın kapıları açıldı

4 büyük fuarın kapıları açıldı

Dört fuarın tek çatı altında toplandığı Konya Gayrimenkul, İnşaat, Kent ve Mobilya Fuarları eş zamanlı olarak KTO TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen Konya Gayrimenkul,15. İnşaat Fuarı, 14. Kent Fuarı ve Mobilya Deklarasyon Fuarları’nın açılışı Konya Ticaret Odası (KTO) TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

KONYA GELİŞEN BİR TİCARET MERKEZİ

Konya’nın Türkiye’nin en önemli tarım ve sanayi şehri olmasının yanında sürekli gelişen bir ticaret merkezi olduğu aktaran Vali Yakup Canbolat, “Yıl içerisinde ulusal ve uluslar arası katılımlarla düzenlenen ilimizin ticaret merkezi olma konumunu daha da güçlendirmektedir. Yaklaşım bir ay önce ülkemizin en önemli tarım fuarı şehrimizde gerçekleştirilmişken, bugün de gayrimenkul, inşaat, kent ve mobilya fuarları eş zamanlı olarak açılmaktadır” diye konuştu. Vali Canbolat, sektörlerin rekabet gücüne güç katan fuarların aynı zamanda ticaret hacmine ve tanıtıma olan katkısıyla Konya’nın kalkınmasına katkı sağladığını kaydetti.

ŞEHRE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

TÜYAP Fuar Merkezi’nin Konya’nın ticaretine, sanayisine ve gelişimine ciddi katkılar sağladığını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, fuar alanının bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehre faydalı olacağını kaydetti. Bundan 15-20 sene önce bin 500 metrekarelik alanlarda fuarlar düzenlenirken, şimdi 100 bin metrekarenin üzerine çıkan sergileme alanlarıyla fuarlar düzenlendiğini belirten Başkan Akyürek, “Şehirlerde gelişim sadece belediye ya da çeşitli meslek kuruluşlarının çabalarıyla olmuyor. Topyekûn çalışma gerekiyor” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 33 BÜYÜDÜ

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuar hazırlıklarını “Geleceği İnşa Eden Fuarlar” sloganıyla hazırladıklarını söyledi. Fuarı bu yıl geçen yıla göre yüzde 33’lük bir büyüme ile açtıklarını aktaran Ersözlü, “Fuarda inşaat sektöründe faaliyette bulunan çok farklı ürün gruplarında katılımcılarımız var. Konya Kent bölümünde bu sene daha da zenginleşen belediyelere mal ve hizmet üreten firmaların katılımını görüyoruz. Bu yıl hol sayısını artıran gayrimenkul bölümünde ihtiyacınız olan konut, ev, iş yeri ve arsa projelerinin örneklerini bu fuarda bulabiliyoruz. Mobilya dekorasyon bölümünde de Konya”da faaliyette bulunan mobilyacılarımızın, üreticilerimizin ve sektördeki markaların ürünlerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

40 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Fuara toplamda 217 firmanın katıldığını kaydeden Ersözlü, fuara 40 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi. Ersözlü, fuarın belediye bölümünde bu yıl özel bir çalışmalarının olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir tarafından, 45 ilden belediye başkanları, daire başkanları ve ilgili müdürlüklerin katılımıyla 400’e yakın bin katılım olacak” diye konuştu. Ersözlü, fuarın katılımcıların ve şehrin ekonomik dinamiklerine de katkı sağlamasını diledi. Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri fuardaki standları ziyaret ederek, firmalar hakkında bilgi aldı.  Konya Gayrimenkul, İnşaat, Kent ve Mobilya Fuarları 22 Nisan'a kadar açık kalacak.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.