1938 yılında kurulan Türk gıda devi halka arz oluyor! Tarih yaklaştı

1938 yılında kurulan Türk gıda devi halka arz oluyor! Tarih yaklaştı

Türkiye'de 1938 yılında kurulan Seğmen Gıda halka arz olma kararı aldı. Yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen halka arzın detayları belli oldu.

Türkiye ekonomisinde yaşanan değişimleri vatandaş yakinen takip ediyor. Geçmişten bugüne vatandaş birikimlerini değerlendirmek için seçenekleri araştırıyor. En çok tercih edilen ise altın ve döviz oluyor. Son yıllarda vatandaşın yatırım tercihleri de değişti. Kripto para ve borsaya ilgi duyanların sayısı artıyor. Sırf bu yüzden halka arz olan firma sayısında artış var.

segmen-2.jpgSon olarak Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarından birisi daha halka arz olma kararı aldı. 1938 yılında kurulan Seğmen Gıda söz konusu kararına ilişkin detayları paylaştı.

HALKA ARZIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Toplam 74.800.000 adet payın satışı düşünülen halka arza Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek. Halka arzda satılacak payların 46.000.0000 adedi sermaye artırımı, 28.800.000 adedi ortak satışı yöntemi ile satışa sunulacak. Halka açıklık oranı ise Yüzde 39.37 olarak belirlendi. Halka arz gelirinin kullanım yerlerine dair detayların henüz belli olmadığı şirketin Halka arzının 2024 yılı ilk 6 aylık döneminde gerçekleşmesi bekleniyor.

segmen.webp

86 YIL ÖNCE ANKARA'DA KURULDU

1938 yılında Ankara’da kurulan Seğmen Gıda, geleneksel ve ekstra geleneksel reçel, diyabetik ve şeker ilavesiz reçel, bal, helva, diyabetik helva, fındık ezmesi, tahin, pekmez, lokum, tahinli pekmez, baharat ve bakliyat çeşitlerini herhangi bir katkı ve koruyucu madde eklemeksizin üretimini ve pazarlamasını yapıyor. Firma üretim kapasitesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.