1 günde 65 şirket iflas etti! Listede ismi çok bilinen Türk firmaları var

1 günde 65 şirket iflas etti! Listede ismi çok bilinen Türk firmaları var

Son aylarda Türkiye ve dünya genelinde faaliyetlerini sürdüren binlerce firma iflas etti. İstatistiklere göre 1 günde ortalama 65 Türk firması iflas etti. İflas eden bu firmaların bazılarının ismi çok biliniyor.

Küresel ekonomik krizin en çok hissedildiği ülke Türkiye olarak biliniyor. Dünya piyasasındaki kötü gidişata bağlı olarak binlerce uluslararası şirket tehlike altına girdi. Son 1 ayda yaşanan iflasların istatistikleri dikkate alınınca tehlikenin boyutu ortaya çıkıyor.

iflas-33.jpg

Dünya genelinde en çok iflasın yaşandığı ülkeler Almanya, İngiltere, Amerika ve Türkiye olarak biliniyor. Türkiye'de son aylarda çok sayıda iflas haberi gündeme geldi. Birçok firma krizden dolayı kemer sıkma politikası uyguluyor. Çözüm bulamayanlar ise iflas ediyor.

iflaslar.jpg

Türkiye'deki ekonomik tabloyu gözler önüne seren istatistiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) açıkladı.

KAPANAN ŞİRKET SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ VAR

TOBB tarafından yayımlanan verilere göre Şubat ayında 1949 şirket kapandı. Söz konusu kapanan şirket sayısı son 23 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Böylece, 2024'ün ilk iki ayında toplam 3 bin 361 şirket kepenk indirmiş oldu. Şubat ayı ortalaması dikkate alınırsa günde yaklaşık olarak 65 şirketin iflas ettiği söylenebilir.

para-49494.jpg

İflas eden Türk firmalarının bazıları şu şekilde:

Tamtad Konserve

Taham İnşaat

Ekol Asansör

Dokur Tekstil

Çınar Konserve

Folyopak Ambalaj

Sed Geri Dönüşüm

Elimsan

Ege Botanik

Boiz Makine

Mandıracı Amca

Euro Trans

Kaynak:Haber Merkezi