‘Yüzyıllardır Müslümanlar öldürülüyor’

‘Yüzyıllardır Müslümanlar öldürülüyor’

Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’nde sosyal ve kültürel etkinlikler sürüyor. Okulda İsrail’in Gazze’ye saldırıları ile ilgili konferans düzenlendi.

Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’nde sosyal ve kültürel etkinlikler sürüyor. Okulda İsrail’in Gazze’ye saldırıları ile ilgili konferans düzenlendi. Yahudilik ve Siyonizm ile ilgili konferansta konuşan Enderun Fen Lisesi Tarih Öğretmeni İlhan Post, “Tüm mazlum coğrafyalarda Müslümanların yaşadığı istenmeyen zulüm, yurtlarından edilmeleri ve bunun üzerine acımasız saldırılarla soykırıma uğramaları hat safhaya ulaşmıştır. Filistin’de zulümleri insanlık dışı vaziyete gelen Yahudi soykırımı hepimizi derinden etkilemektedir” dedi.

Post, “Dünyanın diğer ucunda bir Müslümanın ayağına diken batsa biz hissetmeli ve hicap duymalıyız. Nitekim hadis-i şerifte Peygamberimiz (SAV) şöyle buyuruyor: Müminlerin birbirlerine olan bağlılığı, birbirine kenetlenerek inşa edilmiş bir binanın tuğlaları gibidir” ifadelerini kullandı.

YERYÜZÜNDE İYİLİĞİ HAKİM KILMAK EN BÜYÜK GAYE

Yüzyıldır bu topraklarda milyonlarca Müslümanın öldürülmeye devam edildiğini ifade eden İlhan Post, şunları söyledi: “Müslümanların maruz kaldığı zulümlere karşı öğrencilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Sabırla, azimle, dirayetle yürütülecek bu çalışmalar er veya geç Müslümanları muzaffer kılacaktır. İslam ümmetinin en büyük gayesi, yeryüzünde iyiliği egemen kılmak, kötülüğü ortadan kaldırmaktır. Her daim ahlak, adalet, fazilet ve iyiliğin yanında yer almaktır. Her türlü kötülüğün, şerrin ve batılın karşısında durmaktır. Nerede bir zulüm, bir haksızlık, bir adaletsizlik varsa ona engel olmak için gayret göstermektir. Zira bu güzellikler, Rabbimizin övgüyle söz ettiği en hayırlı ümmetin vasıflarıdır.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.