Yüzde yüz doğal Babacan Çiğköfte

Yüzde yüz doğal Babacan Çiğköfte

Çiğköfte ve farklı lezzetler alanında genç yaşlardan başlayarak uzun süre araştırmalar yapan Murat Babacan, “Yüzde yüz doğal çiğköfte” sloganıyla girdiği sektöre yeni bir soluk getirmeyi başardı

“Yüzde yüz doğal” sloganının hakkını vererek çiğköftenin içerisine nar ekşisi dahi koymayan Murat Usta, bunun nedenini “Nar ekşisinin içerisinde glikoz vardır, bu nedenle nar ekşisi girdiğinde çiğköfte yüzde yüz doğal olmaz. Biz doğal olması için çiğköftenin içine koyacağımız her malzemeyi titizlikle seçiyoruz.” sözleriyle açıklıyor. Yeni nesil çiğköftenin mucidi olan Murat Usta, patenti kendisine ait olan yüzde yüz doğal el yapımı yeni nesil çiğköfte, kovada çiğköfte, pastırmalı kaşarlı çiğköfte, Osmanlı sac ocağında çiğköfte, pizza çiğköfte ve sosları ile yeni bir fast food tarzını da ortaya çıkardıklarını söyledi. Türk fast food sektöründe bir inovasyon yaparak farkını ortaya koyan ve sektörde yeniliği canlı tutmak isteyen Murat Usta, bunlarla da yetinmeyip müşterilerinden gelen etli çiğköfte isteklerine cevap vermek adına, “Bunu en sağlıklı nasıl yapabilirim?” sorusuna yanıt aramaya başladıklarını ve araştırmaları neticesinde etli çiğköftenin yasaklanma sebebinin 2004 yılında İzmir’de bir çiğköftecinin farklı etleri kullanarak çiğköfte yapması olduğunu, bu ürünü yiyen yüzlerce insana “trichinella spiralis” hastalığı bulaştığını ve bu yüzden çiğ et ile çiğköfte yapımının yasaklandığını öğrendiğini açıkladı.

babacan-cigkofte.jpeg

İçinde ne olduğu ve nereden alındığı bilinmeyen ürünleri müşterilerine sunmamak için yoğun ARGE çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Murat Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlk etapta ambalajlı TK kayıt belgesi olan, ulusal marketlerde satılan dana yaprak döneri kıyma haline getirerek “Yeni nesil köfteyi” bulduk. Böylece pişmiş dana yaprak dönerinden; daha sağlıklı, daha hijyenik bir “Yeni nesil çiğköfte”yi halkın tüketimine sunduk. “Bu sayede halkımız ne yediğini bilecek, sağlıkla tükecek.” Sektöre bir yenilik daha kazandırarak, çiğ etten yapılan çiğköftelerden çok daha lezzetlisini yaptık. Gün içerisinde tüketildikçe 5’er kiloluk yoğrulan ürünleri müşterilerimize hem sağlıklı hem de taze olarak ulaştırıyoruz. Pişmiş etli yeni nesil köfte ile ilgili Tarım Bakanlığı’ndan da onayını aldık ve Patent başvurusunu da tamamladık. İnşaallah bu müthiş inovasyonu çok yakında müşterilerimizle buluşturacağız. Buradaki en önemli husus, sağlıklı dana yaprak dönerinden yapılan köfte, çiğköfte değildir. Çiğ olmadığı için de bu yeni ürün ‘Yeni nesil köfte’ olarak piyasada yerini alacaktır. Yeni nesil pişmiş yaprak dönerinden köfte. Her zaman yenilikçi olan markamız çok yakında 72 derecede pişirilen sağlıklı bütün ürünlerden çiğköfte çeşitliliği sağlayacaktır. Bu gelişmelerle birlikte 4 bin yıllık çiğköfte sektörünün zirvesine yeni nesil yaklaşımla imzamızı atmış olacağız.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum