Yumurtanın fiyatları yerinde durmuyor

Yumurtanın fiyatları yerinde durmuyor

Son gelen zamlarla beraber yumurta fiyatları iki katına çıktı. Yumurtanın tane fiyatının 1 liranın üzerine çıkması üzerine koli yumurta alınamaz oldu

Gıda fiyatlarında yaşanan fiyat artışlarının en çok göründüğü ürünlerden olan yumurta fiyatları iki katına çıkarken 2020 Ocak’ta 12 liraya 30 yumurta alınırken, 2021 Ocak’ta 12 liraya sadece 11 yumurta alınabiliyor.

Yumurta fiyatlarındaki son artışların ardından  CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yumurta fiyatındaki artışa dikkat çekmek için sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

"Ocak 2020’de 12 liraya 30 adet yumurta alınırken Ocak 2021'de 12 liraya 11 yumurta alınabiliyor..." notuyla paylaşım yapan Aydın, şunları söyledi:

"4 kişilik bir aile günde bir yumurta alsa yaklaşık 5 TL para veriyor. Ayda 150 TL sadece yumurtaya veriyor. Yani 4 kişilik bir aile yumurtaya elektrik, doğalgaz faturası öder gibi para ödüyor."

"Üreticiler açısından bakarsak girdi maliyetleri çok yükseldi. Bu da vatandaşa zam olarak yansıdı" ifadelerini kullanan Aydın, "Geçen hafta Bursa Karacabey’de 5 TL’lik kıyma isteyen bir vatandaşa şahit olduk" diye yazdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.