Yumurta fiyatına dev zam geldi

Yumurta fiyatına dev zam geldi

Ekim ayı itibarıyla, yumurtaya yeni bir zam daha geldi. Temel tüketim ürünleri arasında başı çeken yumurtanın yeni fiyatı 70 liraya dayandı.

Ekim ayı itibarıyla, yumurtaya yeni bir zam daha geldi. Temel tüketim ürünleri arasında başı çeken yumurtanın yeni fiyatı 70 liraya dayandı. Vatandaşın “En ucuz” diye nitelendirdiği marketlerde 30'lu yumurta 70 lirayı buldu. Numarası ve büyüklüğüne göre yumurtanın fiyatı 75 liraya çıkıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan, uzmanlar tarafından özellikle çocukların tüketmesi konusunda sık sık uyarı yapılan yumurta da lüks oldu.

adsiz-003.jpg

Orta halli bir yumurtanın kolisi 70 lirayı buldu. Son zamla birlikte yumurtanın tanesi de 2 lira 33 kuruşu buldu. Organik yumurta diye satılan yumurtanın fiyatı ise 3 lirayı geçti. Ağustos ayında 58 lira olan yumurtanın kolisi iki ayda yüzde afaki oranda zamlandı. Geçen yıl bu aylarda 30'lu yumurta 25 TL'ye satılıyordu. Dar gelirlilerin temel ihtiyaçları arasında yer alan yumurta fiyatı son bir yıl içinde yüzde 200’ü aşan oranlarda zamlandı. Üreticiler ise ağır girdi maliyeti altında ezildiklerini, tavukların kesime gittiğini fiyatları bu sebeple arttığını söylüyor.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum