"Yüksek vergiler yoksulluğu artıracak"

"Yüksek vergiler yoksulluğu artıracak"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yeni vergilerin halkı daha da fakirleştireceğinin altını çizerek, “Tek adam yönetiminin beceriksizliğinin ağır bedelini halkımız ödemektedir” dedi.


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yeni vergilerin halkı daha da fakirleştireceğinin altını çizerek, “Tek adam yönetiminin beceriksizliğinin ağır bedelini halkımız ödemektedir” dedi.
Vergi, ceza ve harçlarda yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 oldu. 2022'de ve 2021'in son geçici vergi döneminde uygulanacak olan oran Resmi Gazetede yayımlandı. Yeniden değerleme oranının tarihi bir rekor olduğunu belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Hükümet Vergi de 2022 yılı için vergide ‘Yeniden değerlendirme oranı’ Yüzde 36,2 olarak belirledi. Bu yüksek oran tarihi bir rekordur. 2022 yılında halkımızı yüksek vergiler vuracak. Vergi, resim, harç ve değerli evrakta alınacak vergiler yüzde 36.2 oranında artırılacak” dedi.
TÜRK LİRASI HER GEÇEN GÜN DEĞER KAYBEDİYOR
Hükümetin ekonomik kararları nedeniyle TL’nin Yüzde 30 civarında değer kaybettiğini ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Ülkemizi yönetenlerin son bir kaç aydır aldığı ekonomik kararlar Döviz artışlarını fırlattı. Türk lirası yüzde 30’ların üzerinde değer kaybetti. Bu kararların ağır faturası, fiyat artışları olarak halkımızın üstüne çökmüştür. Halkımız, ağır bir zam fırtınası ile boğuşmaya başlamıştır. İğneden ipliğe fahiş oranlarda fiyat artışları karşısında halkımız geçim derdine düşürülmüştür. Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde vatandaşlarımız kışı nasıl geçiririz endişesine düşmüşlerdir. Ucube sistemin beceriksiz yöneticileri her zaman olduğu gibi sorumluluktan kaçmaktadırlar. “Faiz sebep Enflasyon sonuç“ diyerek yanlış ekonomik politikalarında ısrar eden Erdoğan; halka çıkardığı ekonomik bedelin sorumluluğunu üstlenmek yerine her zaman olduğu gibi “dış güçler” palavrasına sarılmaktadır. Bununla da yetinmeyerek “Ekonomik Bir Kurtuluş Savaşı” veriyoruz diyerek hamaset yapmaktadır. Halkımız artık bu tür yalanlara itibar etmemektedir” şeklinde konuştu.
3,5 YILDA TÜRKİYE UÇURUMUN EŞİĞİNE GETİRDİLER
Türkiye’nin 3,5 yıllık süreçte yanlış ekonomi politikaları nedeniyle uçurumun kenarına getirildiğinine dikkat çeken Yokuş, “24 Haziran seçimleri öncesi başta Enflasyon olmak üzere faizleri sıfırlayacağını, işsizliği yok edeceğini, Türkiye’yi uçuracağını vaat eden Erdoğan, Üç buçuk yıl sonra ülkeyi uçurumun eşiğine getirmiş, halkımızı hiç bir dönende olmadığı kadar yoksullaştırmıştır. Tecrübe ile görülmüştür ki; Partili Cumhurbaşkanlığı adı verilen bu ucube sistem Türk milletinin başına gelmiş en büyük felakettir. Tek adam yönetiminin beceriksizliğinin ağır bedelini halkımız ödemektedir. Tuzu kuru iktidar yandaşları, vatandaşa az yemelerini, soğan ekmek yemelerini tavsiye etmektedir. Bu ucube sistemden, milletimizin bir an önce kurtulması “Gerçek Bir Kurtuluş Savaşı” olacaktır. Başka bir ifade ile devletimiz fabrika ayarlarına tekrar dönecek, Demokrasimiz, Cumhuriyetimiz ve Ekonomimiz kurtulacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.