Yörüklerden ‘Lille Şenliği’ne davet

Yörüklerden ‘Lille Şenliği’ne davet
Çumra ve Havalesi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 6 Haziran 2010 tarihinde yapılacak olan Lille Yörük Şöleni’ne tüm hemşehrilerini davet etti.
Şenlikler hakkında Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen tertip komitesi, 06 Haziran 2010 Pazar günü yapacağımız şölenin hayırlı olmasını temenni etti.
Şenlik hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Çetin, “Şölenimizin amacı, sevgi-saygı ve hoşgörü içerisinde insanlarımızın kaynaşması, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Ülkemizin geçirdiği büyük değişim esnasında oluşan maddi ve manevi sıkıntılarımızdan bir nebze olsun kurtulmak için Konya ve çevresindeki Yörükler ile bir araya geleceğiz. Bu şölenin bize göre en hayırlı yanı her biri bir köşede bulunan akraba ve dostları buluşturacak olmasıdır. Son on sene içerisinde gördük ki Anadolu’nun dört bir yanda Yörük-Türkmen Şölenleri adı altında bu tür organizasyonlar ve etkinlikler tertip edilmektedir. Bu gerçekten sevindirici bir gelişmedir. Bu Anadolu Türkü'nün kültürel mirasına ve tarihine sahip çıktının bir ifadesidir” dedi.
Şenlikleri düzenlerken hiçbir kimseyi kırmadıklarını buna da büyük özen gösterdiklerinin de altını çizen Çetin, “Biz bu şöleni düzenlerken asla ayrımcılıktan değil birlik ve bütünlükten yana olduk. Yörük olduğumuzu söylerken Türk adlı ulu çınarın bir kolu, bir dalı olduğumuzun farkındayız ve bununla iftihar ediyoruz. Bizim siyasi gayemiz, partiler üstü olup, Türk adlı çınarın gölgesinde bir arada bulunmaktır. Ata yurdundan gelirken getirdiğimiz değerler ve gönül ateşi ile Lille’deki kardeşlik ocağını tutuşturmaktır. Gençlerimizi milli hasletler ile tanıştırmak, ülkemiz ile birlik mesajı vermektir. Bizim kültürel gayemiz ülkemiz insanlarını birbirine yakınlaştırmak, kaynaştırmaktır. Yöresel gayemiz ise Çumramızı dışarıya tanıtmak ve bu tanıtımı bir şölen havası içinde yapmaktır. Bu duygu ve düşünceler ile, Lille’de birlik ve beraberlikten, Türkiye’de birlik ve beraberliğe diyor şölenimize tüm Konya halkını davet ediyorum” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.