Yönetim neler yapmalı?

Yönetim neler yapmalı?

Konyaspor’da yeni yönetim neler yapmalı ? Konya spor camiası, gazeteciler ve taraftarlar yeni dönem için fikirlerini Merhaba Gazetesi’nde paylaştı

YUNUS ALTINBEYAZ

Gazeteci

100. YIL VİZYONU VE TAZELENME
2011 yılında dibe vuran Konyaspor, düştüğü yerden kalkmayı bilmiş ve 2017 yılına kadar her anlamda yükselen bir marka haline gelmişti. 2017 yılındaki zirvede yapılan tercih hataları 4 yıldır süren bir iniş trendine soktu camiayı. Gidişatı tersine çevirmek için yapılan hamleler bile süreci hızlandırma etkisi gösterdi.
Şimdi hatırı sayılır bir borç ve düşme travması ile sarsılmış, özgüvenini kaybetmiş bir camia olarak yön belirlemeye çalışıyoruz. Fatih Özgökçen başkanlığındaki yeni yönetim daralan futbol ekonomisi, yenilenmesi gereken bir kadro yapısı ve restore edilmesi gereken bir camia psikolojisi karşı karşıyayken, göreve gelişlerindeki dengeler nedeniyle yeni bir tazelenme umudunun simgesi olarak görünüyorlar.
İçinde bulunduğumuz şartlar itibari ile süregelen ivme kaybını tersine çevirebilmek oldukça güç. Mevcut durumda mücadeleyi tamamen yönetim ve şehrin dinamiklerinin sorumluluğuna bırakmak haksızlık olacaktır.
Bu noktada camia bu tazelenme fırsatını iyi değerlendirmeli ve yeni yönetimin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan vizyonuna destek olmalıdır. İşe 100. yıl olması nedeniyle yükselen beklentileri gerçekçi seviyelere geri çekmekle başlanabilir. Fatih Özgökçen ve ekibini, kulübün olanak ve kabiliyetinin üstünde hedeflere zorlamak hem kulübü hem de yönetimi zora sokacaktır.
Konyaspor’un 100. yıl vizyonu; borcu azaltmak, kadronun gençleştirilmesi ve değerli hale getirilmesi, altyapı, tesisleşmenin devamı, marka değerinin artırılması gibi geleceğe yönelik adımlardan ibarettir. Bu tür fütüristik bakış açısından harici bütün arzu ve beklentiler kulübün geleceğine vurulacak bir darbe anlamını taşır.
Türk futbolu korkunç sonuçları olacak, birçok kurum ve camiayı yok edecek şiddette bir dönüşüme gebe. Bu gerçeği görebilenler ve hazırlık yapabilenler geleceğin yeni hegemonyasını kurarken diğerlerinin kaderi can çekişmek olacak. Umudum, yeni yönetimin Konyaspor’un içinde bulunduğu beka sorununu ortadan kaldıran ve kulübü görkemli bir geleceğe taşıyan mimarlar olması yönünde…
 

****

ALİ DİKİLTAŞ

Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı

Yeni başkan Fatih Özgökçen

Konyaspor’da 3 yıllık Hilmi Kulluk dönemi sona erdi.

Konyaspor’u 26 milyon TL ve öğünün kuruyla 4,5 milyon Euro borç ilde devralan Hilmi Kulluk giderken 242milyon TL yani 23 milyon Euro borç ilde devretti.

Hilmi Kulluk bu borçla ilgili La Fontanie’den masallar anlattı ama ben ikna olmadım. Ne yazık ki bu borcu Konya ödeyecek. Hilmi başkan bana da İstanbulda’ki manyak elektrikçi dedi. Başkan beni güldürdü, Allah ta Hilmi başkanı güldürsün.

Yeni başkan zaman zaman yönetimlerde görev alan Fatih Özgökçen oldu.

Fatih başkan şehrin başkanı olacak. Daha önce Mehmet Köseoğlu bu modelde çalışmıştı. Mehmet Köseoğlu’nun arkasında Mehmet Oktut gibi bir tecrübe vardı.

Fatih başkan takımı profesyonel ekibe emanet edeceğim dedi…

Fatih Özgökçen’e ilk tavsiyem aman ha başkan önce geçmişten ders almayı öğreneceksiniz.

Ben Ahmet Şan’a borcu bitirdin ne yapacaksın dediğimde, takımı profesyonellere emanet ettim dedi…

Profesyonel Bülent Akın maşallah Konyaspor’un 4-5 milyon Eurosunu sokağa atmıştı.

Türkiye’de bu işi profesyonel yapan ve becerebilen çok az insan var.

Fatih Özgökçen’in profesyonel dedikleri konusunda derin bir merak içindeyim.

Konyaspor’un ekonomik sorunları var.

Takımın eksikleri belli.

Savunmada fazla aksamayan Konyaspor’un orta alanın göbeğinde, kanatlarda ve hücum bölgesinde sorunları var.

Bu takımı skora taşıyacak 4 5 oyuncu ile ligi sorunsuz götürür.

Konyaspor transferde para kazanacak oyuncu bulmalı, scout ekibi tasviye edilen Konyaspor bunu biraz zor yapar ancak Konya’da elinde dosya olan arkadaşlar var.

Yönetim kurulu geniş katılımla oluştu, eski yönetimin içeride kalma talebi şehirden kabul görmedi.

Fatih Özgökçen ve ekibini zor bir süreç bekliyor.

Ekonomik kaynak bulacaklar, transfer yapacaklar, takımı şehirle barıştıracaklar ve bolca faiz ödeyecekler…

Konya büyük bir şehir, Konyaspor büyük bir kulüp.

Tesisleri, taraftarı, geçmiş dönemde kısa sürede olsa yakaladığı başarılarla Konyaspor her zaman, Konya’da bir numaralı gündem.

Ben Fatih Özgökçen ve ekibine başarılar diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.