Yolu uzun, geleceğe aydınlık gençlik idealimiz var

Yolu uzun, geleceğe aydınlık gençlik idealimiz var

Şehre Hizmet Edenler başlıklı Ramazan serimizin bugünkü konuğu Yedi Hilal Derneği oldu. Yedi Hilal Konya İl Temsilcisi İsmail Özen, “Ebedi bir hayatın kendisini beklediğini kavrayan, İslam’ın özünün ihlâs olduğunu bilen bir gençlik idealimiz var" dedi

Yaşantısı ile topluma örneklik teşkil eden, özgürlük, adalet ve refahın yaygınlaşmasını sağlayacak öncü bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yedi Hilal Derneği, Şehre Hizmet Edenlerin bugünkü konuğu oldu. Yedi Hilal Konya İl Temsilcisi İsmail Özen, “İnsan fıtratına ve tabiata zarar veren her türlü zararlı maddeye/anlayışa karşı mücadele eden, ahlaksızlığın her türlüsünün ortadan kalkması, nesillerin ve insan sağlığının korunması için çaba harcayan, Birikimiyle ülkeye önder olacak; önderini ya da cemaatini putlaştırmayan fakat tüm önderleri ve cemaatleri yok sayıp kendini ve kendi aklını putlaştırma yanlışına da düşmeyen, bunun yanında öndere itaatin anlamını ve önemini bilen, politik kavgalardan uzak; ama siyasete müdahil; tarihe, edebiyata, siyasete, mimariye, tasavvufa, şiire, kelama ilgi duyan; fakat seçeceği bir alanda, yaptığı işi, en iyi, en güzel şekilde yapan, iyiliği emreden, kötülüğü yasaklayan, yolu uzun, geleceği aydınlık olan bir gençlik idealimiz vardır” şeklinde konuştu.

RAMAZAN ALIŞKANLIKLARIMIZI DARMADUMAN EDER

**Ramazan ayı sizin için ne ifade ediyor?

-Her mümin gibi benim için de ramazan bir af, mağfiret ve Allah’a yakınlaşma ayıdır. Her ramazanda özellikle “yakîn”i belirgin bir biçimde hissederim. Ramazanın diğer on bir aydan bu kadar farklı oluşu; bildiğimiz, tanıdığımız zamanı, alışkanlıklarımızı darmaduman etmesi beni her sene bir kez daha şaşırtır. Oruç, sahura kalkmak, mukabeleler, teravihler ve bunlarla birlikte iş hayatının devam etmesi bir yanıyla oldukça zor aslında; dolayısıyla rahmete, esenliğe böyle bir zorluğun, çabanın içinden geçerek varılması da oldukça manidar geliyor bana. Bu yönüyle dünya hayatının ve “yükümlülük” kavramının üzerinde de tefekkür edilmesi gerekiyor sanırım.  

img-7466.jpg

**Yedi Hilal Konya Şubesi olarak sene içerisindeki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

-Biz aslında pandemi sonrasında Konya’da yeni yeni yapılanan bir derneğiz. Dernek binamız bugünlerde yeni faaliyete geçti. Buna rağmen lise ve üniversite birimlerimizde “Yedi Güzel Adam” okuma faaliyetlerimizi aksatmadan sürdürdük. Şu anda erkekler ve hanımların yedi - sekiz farklı okuma grubunda farklı kitapların okunması ve etüdü yapılıyor. Aynı şekilde teknoloji birimlerimizin çalışmaları da devam etmekte. Bir yandan da genel merkezimin yürüttüğü kamp çalışmalarına dâhil oluyoruz. Şu anda daha çok önümüzdeki aylara yönelik çalışmaların alt yapısını oluşturmaktayız.

MEDİNE USULÜ İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTUK

**Ramazan ayına özel çalışmalarınız var mı?

-Ramazan ayında camilerde düzenlediğimiz Medine usulü iftar sofralarımız açılır. Şu anda Türkiye’nin pek çok yerinde yaklaşık seksen temsilciliğimizde iftar sofraları açılıyor ki bazı illerde neredeyse her gün bu programlar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde biz de Alaaddin Camii’nde Medine usulü iftar programımızı gerçekleştirdik. Bunun dışında bugünlerde ise itikaf çalışmalarımız sürüyor. 

BİR İŞTE İYİ OLAN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ

**Özellikle gençlik alanındaki faaliyetlerinizi biliyoruz. Bu faaliyetlerden bahsetmek gerekirse neler söylersiniz?

-Biz her fırsatta cami merkezli bir teşkilat olduğumuzu söyleriz. Hatta bu konuda bir sloganımız da var: “Hoca camide, gençler camide.” Bu yüzden dernek binalarımızın nasıl olması gerektiğine dair şartlardan biri de camiye yakın olmasıdır. Toplantılarımızı namaz saatlerine göre düzenleriz. Bunun dışında gençlerimizi yetenekleri olan alanlarda geliştirmeyi, meslek sahibi kılmayı önemsiyoruz. Bu anlamda ne iş olsa yaparım diyen değil, şu işi iyi yaparım diyen, diyebilen bir genç istiyor ve amaçlıyoruz. Öte yandan çok çeşitli atölye faaliyetlerimiz var; dil, müzik, resim, dikiş nakış, örgü, yazarlık eğitimi gibi. Mesela genel merkezimizde hem rap hem de marş, ezgi söyleyen gruplarımız var. Geçen ay İstanbul’da bir resim sergisi açılmıştı. Seferber dergimizi gençlerimiz çıkarıyor. Kazancın onda dokuzu ticarettir, hadisinden hareketle gençlerimizi ticarete yönlendiriyoruz. Teknoloji birimlerimiz oldukça etkili çalışıyor; İHA, SİHA ve roket projelerimizle ilgili ödüllerimiz var. Bu anlamda röportajımızı okuyanlara Yusuf Taha Göktaş’ı araştırmalarını tavsiye ediyorum.     

whatsapp-image-2022-04-23-at-23-20-43.jpeg

GELECEĞE AYDINLIK BİR GENÇ İDEALİMİZ VAR

**Yedi Hilal olarak nasıl bir genç idealiniz var?

-Bu konuda söyleyebilecek çok şeyimiz var aslında ama bir kısmını özetle buraya alabilirim. Ayakları bu toprak parçasına basan, yaşadığı coğrafyanın gerçeklerinden haberdar; cihanşumül bir ideale sahip, dünyanın dört bir yanında yaşayan mübarek bir ümmetin parçası olduğunu bilen; ilkeli, prensipli, ahlaklı, okuyan yazan, düşünen sorumluluk sahibi, dünyadaki varlığını “imtihan” ile anlamlandırmış, ebedi bir hayatın kendisini beklediğini kavrayan, İslam’ın özünün samimiyet ve ihlâs olduğunu bilen, Kudüs’ün anlamını bilen; Bağdat’ın, Şam’ın ne demek olduğunu anlayan; İstanbul’u, Diyarbakır’ı bırakmayan; Endülüs’ü unutmayan… Emperyalizme karşı ‘siyasal mücadele’ bilinci taşıyan, Ama davası kuru bir cihangirlik davası olmayan; ilayı kelimetullah için yaşayan bir gençlik, İnsan fıtratına ve tabiata zarar veren her türlü zararlı maddeye/anlayışa karşı mücadele eden, Ahlaksızlığın her türlüsünün ortadan kalkması, nesillerin ve insan sağlığının korunması için çaba harcayan, Birikimiyle ülkeye önder olacak bir gençlik… Kuran, tefsir, hadis, fıkıh, akaid bilen; Kendi diline vakıf olduğu kadar Arapça bilen, Farsça bilen, Önderini ya da cemaatini putlaştırmayan fakat tüm önderleri ve cemaatleri yok sayıp kendini ve kendi aklını putlaştırma yanlışına da düşmeyen, bunun yanında öndere itaatin anlamını ve önemini bilen, politik kavgalardan uzak; ama siyasete müdahil, piyasada dolaşan lüzumsuz malûmattan zihnini koruyan; fakat ülkede ve dünyada olup bitenlerden haberdar, tarihe, edebiyata, siyasete, mimariye, tasavvufa, şiire, kelama ilgi duyan; fakat seçeceği bir alanda, yaptığı işi, en iyi, en güzel şekilde yapan, iyiliği emreden, kötülüğü yasaklayan, yolu uzun, geleceği aydınlık olan bir gençlik idealimiz vardır bizim.

whatsapp-image-2022-04-23-at-23-20-40.jpeg

**Eklemek istedikleriniz nelerdir?

-Derneğimizle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler, Yedihilal.org sitemize ve Youtube’daki Yedi Hilal TV’ye bakabilirler. Ayrıca hizmet almak ve hizmet vermek isteyen herkese kapımız açık, bekliyoruz. Bize bu imkânı verdiğiniz için size de çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.   

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.