Yollar kan gölü

Yollar kan gölü

Kadınhanı, Karapınar ve Çumrada önceki akşam meydana gelen 4 ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 2si ağır 13 kişi de yaralandı.

İstanbul yolu üzerinde önceki akşam meydana gelen iki ayrı kazada yine can kaybı yaşandı.

ÖZEL OTO TIRIN ALTINA GİRDİ

İlk kaza saat 20.00 sıralarında İstanbul Yolu 35. kilometrede meydana geldi. Konya’dan Sarayönü istikametine giden 45 yaşındaki Yaşar Kozan’ın kullandığı 42 SZ 113 plakalı özel otomobil yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kayarak orta refüjü aşarak karşı yola geçti. O sırada Kadınhanı istikametinden Konya istikametine seyir halinde olan Mehmet Kutlu’nun kullandığı 26 NL 364 plakalı mermer yüklü TIR, bir anda karşısına çıkan özel otomobili altına alarak yaklaşık 30 metre sürükledi. Çarpmanın etkisi ile TIR’ın altında sürüklenen özel otomobil parçalanarak demir yığını haline geldi. Kısa sürede olay yerine gelen Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, jandarma, 112 ve itfaiye ekipleri özel otomobilin tamamen TIR’ın altına kaldığı için araç içerisinde kaç kişinin olduğunu tespit edemedi. Yaklaşık iki saat süren kurtarma çalışmalarının ardından Sarayönü Sağlık Ocağı’nda muhasebeci olarak görev yaptığı öğrenilen sürücü 3 çocuk babası Yaşar Kozan’ın cesedi çıkartıldı 

ARAÇTAN GÜÇLÜKLE ÇIKARILDI

Araç içerisinde sıkışarak yaşamını yitiren Yaşar Kozan’ın cenazesi olay yerine gelen 112, itfaiye, polis ve jandarma ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çalışması sonucu çıkarılabildi. TIR’ın altına giren özel otomobil daha sonra olay yerine gelen kurtarma aracının yardımı ile çıkarılarak kenara alındı. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden güçlükle yapılan çalışmanın ardından hayatını kaybeden Yaşar Kozan’ın cenazesi cenaze arabasına konarak otopsisi yapılmak üzere Numune Hastanesi morguna kaldırılırken, TIR’ın sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı. Öte yandan kaza nedeniyle Konya-İstanbul yolu yaklaşık iki saat ulaşıma kapanırken, Konya istikametine gelen yaklaşık 500 araç uzun süre mahsur kaldı. Kazaya karışan araçların kenara alınmasının ardından her iki istikamete gidecek olan araçlara trafik polislerinin zincir taktırmasının ardından hareket etmelerine izin verildi.

YOLCU MİNİBÜSÜ ŞARAMPOLE UÇTU

İstanbul yolu 35. kilometrede meydana gelen ilk kazanın kurtarma çalışmaları devam ederken bu kez bir başka kaza haberi Kadınhanı yakınlarından geldi. Ahmet Gül’ün kullandığı 42 M 2364 plakalı servis minibüsü Kadınhanı ilçe girişinde şiddetini artıran kar ve buzlanma yüzünden sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole uçtu. Kazada minibüs içerisinde bulunan ve yaralanan 11 yolcu özel araçlar ve ambulanslar ile Kadınhanı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Aralarında dağıtım iznine giden 4 askerinde bulunduğu 11 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu her iki kaza ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

KARAPINAR VE ÇUMRADA KAZA

Birkaç gündür etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden buzlanan yollarda sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmeleri kazaları kaçınılmaz kıldı. Çumra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında da 1 kişi hayatını kaybetti. Mehmet Ali Demir yönetimindeki 42 NH 175 plakalı kamyonet Minarealtı Mahallesi Pazar Sokağı’nda geri manevra yaptığı sırada aracın arkasından geçen Yaşar Kürem’e çarptı. Ağır yaralanan Yaşar Kürem, kaldırıldığı İçeri Çumra Devlet ve Trafik Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülürken sürücü Mehmet Ali D. gözaltına alındı.

Ereğli yolu üzerinde meydana gelen diğere kazada İskenderun’dan Konya’ya hasta nakil eden ambulans, Ereğli ile Karapınar ilçesi arasında kepez mevkiinde dikkatsizlik yüzünden kaza yaptı. Kazada ambulans içerisinde bulunan ve Konya’da tedavi altına alınacak olan iki hasta yaralandı. Yaralılar Konya 112 acil yardım ekipleri tarafından alınarak S.Ü. Meram Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

ALİ SAİT ÖGE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.