Yoksulluk sınırı 7 bin 806 TL’ye yükseldi

Yoksulluk sınırı 7 bin 806 TL’ye yükseldi

Memur-Sen tarafından yapılan Nisan Ayı Açlık-Yoksulluk Araştırması’na göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 734 TL, yoksulluk sınırı ise 7 bin 806 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Açlık-Yoksulluk” araştırmasının Nisan ayı sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklanan araştırmaya göre, Türkiye’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 734 lira 5 kuruş olarak belirlenirken, yoksulluk sınırı ise 7 bin 806 lira 1 kuruş olarak belirlendi.

Öte yandan araştırmada tüm vatandaşın giderlerinde artış yaşandığı da gözler önüne serildi. Buna göre, Nisan ayında Mart ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,02’lik artış yaşanırken, ısınma madde fiyatlarında yüzde 0,96, barınma madde fiyatlarında yüzde 0,6’lık bir artış yaşandığı kaydedildi. Artışlar sadece bu üç madde ile de sınırlı kalmadı. Haberleşme madde fiyatları da yüzde 0,3’lük bir artış yaşanırken, giyim fiyatlarında ise yüzde 1,25 oranında bir artış yaşandı.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA ARTIŞ

Ulaşım, eğitim ve sağlık maddeleri de artıştan geri kalmadı. Buna göre, ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,11 oranında artış yaşanırken, eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,62’lik bir artış oldu. Sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,53 oranında olurken, çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 2,48 oranında artış yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum