Yılın Ahisi Abdullah İyitaşcılar seçildi

Yılın Ahisi Abdullah İyitaşcılar seçildi

Konya İnşaatçılar ve inşaat malzemeleri satıcıları Odası Üyesi ve Taş ustası Abdullah İyitaşçılar, 2020 yılının Konya Ahisi seçildi.

Konya’nın Ahisi olan Taş ustası İyitaşçıları oda’da konuk ederek bir tablo ile ödüllendiren Oda Başkanı Ali Yazar, Üyemiz Taş ustası Abdullah İyitaşçılar’ın 2020 yılı Konya Ahisi seçilmesi bizleri mutlu etmiş ve gururlandırmıştır” dedi Kırşehir'de düzenlenen 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yılın Konya Ahisi Abdullah İyitaşçılar’a kutlama ve tebrikler devam ediyor. Taşçılık ve Taş Fırın ustası ve 2020 yılının Konya Ahisi olan Abdullah İyitaşçılar Konya Valisi ve Konya Büyükşehir Belediyesinden sonra, üyesi olduğu İnşaatçılar ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Odası tarafından kabul edilerek çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ahiliği, sanatı, sanatçıyı ve ustalığı sahiplenmesi gereken doğru yerin Konya olduğunu vurgulayan Konya İnşaatçılar ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Odası Başkanı Ali Yazar” Kırşehir’de düzenlenen 33. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Yılın Konya Ahisi seçilen Abdullah İyitaşçılar Odamızın bir üyesidir. Elde ettiği bu başarı ile hem Konyamız, Hem de odamızı gururlandırmıştır. Kendisini odamız adına en iyi dileklerimizle kutluyorum” dedi. 2020 yılının Konya Ahisi olan Abdullah İyi Taşçılar ise; “ 2009 yılından bugüne kadar üyesi olduğum Konya İnşaatçılar ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Odası Başkanı Ali Yazar ve yönetim kurulu üyelerinin bana sahip çıkarak ödüllendirdikleri için teşekkür ediyorum.” Konya İnşaatçılar ve İnşaat Malzemeleri satıcılar Odası Başkanı Ali Yazar, Ziyaret sonunda 2020 yılının Konya Ahisi seçilen üyeleri olan Abdullah İyitaşçılar’a değerli bir tablo hediye etti. Ziyaret günü anısına çektirilen toplu fotoğraflar ile son buldu.

ABDULLAH İYİTAŞCILAR KİMDİR?

5 Ekim 1967 yılında Konya-Meram Kovanağzı mahallesinde doğdu. Aile 3 nesildir Taşçılık ve Taş fırıncılığı yapmaktadır. İyitaşçılar soyadını Ankara tren garının taş işçiliğini yaparken ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptığı işçilik beğenilmiş olup, İyitaşçılar soyadı verilmiştir. Yılın Ahisi seçilen Abdullah İyitaşçılar Konya ve tüm ülke genelinde taş fırın işçiliği yaparak oğulları ile birlikte geçimini sağlıyor. Abdullah İyitaşçılar 2 oğlu ile birlikte Taşçılık ve Taş fırın ustalığı mesleğine devam etmektedir.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.