Yıl sonunda dolar ne kadar olur? Merkez Bankası beklenti anketi açıklandı

Yıl sonunda dolar ne kadar olur? Merkez Bankası beklenti anketi açıklandı

Merkez Bankası Kasım ayı beklenti anketinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre dolar kuru yıl sonu beklentisi, bir önceki ankete göre düşüş eğiliminde olduğu gözüküyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın her ay gerçekleştirdiği beklenti anketinin sonuçları açıklandı. Raporda yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentileri yer alıyor

Finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzman kişilerin, çeşitli makroekonomik değişkenlerle ilgili beklentilerinin izlenmesi amacıyla her ay gerçekleştirilen Merkez Bankası beklenti anketinin sonuçları açıklandı.  İşte açıklanan bu beklenti anketine göre dolar kuru ve enflasyon beklentileri...

YIL SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen Kasım ayı anketine göre yıl sonu dolar kuru beklentisi 7.89'a olarak belirlendi. Geçtiğimiz dönemde yıl sonu dolar kuru beklentisi 7.90 TL seviyesindeydi. 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 8,31 TL iken, bu anket döneminde 10 kuruş artarak 8,41 TL olarak raporda yer aldı.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Ekim ayı beklenti anketinde yüzde 11,76 cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) bu dönemde yapılan beklenti anketine göre 0.91 puan artarak 12,47 olarak gerçekleşti. Kasım ayı beklenti anketine göre 12 ay sonrası TÜFE beklentisi 10,77 olarak kayıtlara geçerken bir önceki anket dönemindeki raporlarda bu oran 10,53 olarak gözüküyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum