Yıl sonu dolar kuru ne olur?

Yıl sonu dolar kuru ne olur?

Dolar kurunda yaşanan düşülerin ardından Capital Economics'ten Jason Tuvey yeni bir rapor yayınladı. İngiliz şirkette görev alan uzmana göre Türk Lirası dolar karşısında çok daha fazla değerlenecek.

Londra merkezli bir ekonomik araştırma danışmanlığı olan Capital Economics önümüzdeki dönem dolar kuru beklentisini paylaştı. Dev finans şirketi beklentilerin çok daha üzerinde bir düşüş yaşanacağını öne sürdü

Geçtiğimiz yılın kasım ayından sonra düşüş grafiği izleyen dolar kuru son 6 ayın en düşük seviyesini görürken olan “dolar ne olur?” sorusu Google’da en çok aranan sorular arasında yer aldı.

Merkez Bankası’nın faiz artışları ve para politikasındaki sert duruşunun devam edeceği söylemleri dolar urunda 7 TL’nin altını görmesini sağladı. Dolar kuru kasım 2020’de 8.58 TL ile tarihi bir rekora imza atarken bu 6.92 TL’ye kadar düştü.

"DOLAR KURU 6.25'E DÜŞECEK"

Son yaşanan düşüşlerden sonra yüzde 20 değer kaybeden dolar kuru için ünlü ekonomistler ve ve finans şirketleri beklentilerini revize etti. Bu finans şirketlerinden biri de Capital Economics oldu. Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından olan Capital Economics 2021 yılı sonu dolar kuru beklentisini 6,25 olarak açıkladı.

Söz konusu raporda Capital Economics’ten Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) son aylarda uyguladığı para politikasının dolar kurunu düşürmedeki etkisine değinerek TCMB’nin politikasındaki değişimin yurt içi finans piyasalarındaki toparlanmayı desteklediğine işaret etti.

Jason Tuvey, Türk Lirası’nın dolar karşısında 2021'in başından bu yana en iyi performans gösteren gelişmekte olan ülke para birimi olduğu ifade ederken Merkez Bankası’nın bu tutumunun ilerleyen zaman dilimi içerisinde devam edeceğini öne sürdü. Bu bağlamda dolar/TL'nin bu yıl sonunda 6,25 olmasının beklendiği raporda bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.