YGS'de Türkiye 1. Konya'dan

YGS'de Türkiye 1. Konya'dan
2012 YGS sınavında Türkiye 1. Konyadan çıktı. Sabah Dershaneleri öğrencisi Abdullah Coşkun, tüm puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye 1. oldu

Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) sonuçları dan saat 06.00’da açıklandı. 1 milyon 837 bin 737 adayın katıldığı YGS’de Türkiye 1. Konya’dan çıktı. Sabah Dershaneleri ve Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, tüm puan türlerinde Türkiye 1. olarak, Konya’nın gururu oldu.
Sabah Dershaneleri Zafer Şubesinde düzenlenen törende birinci olmanın haklı gururunu yaşayan Abdullah Coşkun, iyi bir çalışmanın sonucu aldığını belirterek, “Allah nasip etti oldu. Allah’a şükürler olsun” dedi.
Sabah Dershaneleri Ahmet Sağır Şubesi Müdürü İslam Ünal, önceki yıllardı olduğu gibi Sabah Dershaneleri ve Merve Eğitim Kurumlarının 2012 YGS’de de büyük başarılara imza atarak Türkiye’nin haklı gururu olduğunu söyledi. İslam Ünal, “Türkiye genelinde elde ettiğimiz büyük başarılara okul, dershane, aile işbirliğinin 27 yıllık dershanecilik geçmişimizin uzman öğretmen kadrosu ile çalışmamızın ve en kaliteli dokümanları öğrencilerimize sunmamızın etkili olduğunu düşünüyoruz. Sabah Dershaneleri ve Merve Eğitim Kurumları olarak Türkiye 1. olan Abdullah Coşkun’u büyük başarılara imza atan diğer öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Sabah Dershaneleri ve Merve Eğitim Kurumları olarak 2012 YGS Türkiye 1. olan Abdullah Coşkun’a otomobil hediye edeceğiz” dedi.
Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hanifi Davarcı da 1 milyon 800 bini aşkın öğrencinin yarıştığı bir sınavda okulumuz öğrencisinin birinci olmasını iftiharla karşıladıklarını kaydetti. “Bu hedefimiz ve beklediğimiz bir başarıydı” diyen Hanifi Davarcı, şunları kaydetti: Çünkü okulumuzun tarihinde böylesi pek çok başarıyı yaşamıştık. Yani bu ilk değil son da olmayacaktır. 2012 YGS birinciliği ile başarımızı bir kez daha tescillemiş olduk” dedi.
Kamil ev Zehra Coşkun çiftçinin 7 çocuğundan biri olan Abdullah Coşkun, yoğun bir çalışmanın neticesinde bu sonucu aldığını belirterek, “Ablında tüm arkadaşlarımız birinciliği hak edecek düzeydedir. Hepsi yoğun bir şekilde sınava hazırlandı. Bu açıdan hepimiz böyle bir sonucu bekliyorduk. Sınıfımızdan birisi mutlaka birinci olacaktı, buna inanıyorduk. Burada ben birinci oldum ve tüm arkadaşlarım bu başarıya adaydı.Öğretmenlerimiz bu işi hakkıyla yapan insanlar, 15-20 yıllık tecrübeli insanlar. Bize yol, yordam gösterdiler. Biz de uyguladık ve başarı geldi” diye konuştu. Emekli bir ailenin çocuğu olan Abdullah Coşkun, “Tıp fakültesini düşünüyorum. Hangi üniversite olacağına karar vermedim ama eğer Konya’da kalırsam Mevlana Üniversitesi’ni düşünüyorum” dedi.
Abdullah Coşkun basın toplantısının ardından sevincini ağabeyi Ahmet Coşkun, öğretmenleri ve arkadaşları ile doyasıya paylaştı.

YGS sonuçlarına göre, Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi’nden Abdullah Coşkun ve Osmaniye TOBB Fen Lisesi’nden Sümeyye Nur Satin tüm puan türlerinde 500 tam puan olarak birinci oldu. Ankara Fen Lisesi’nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde; İstanbul Kabataş Lisesi’nden Serdar Akkol da YGS-3, YGS-4, YGS-5 puan türlerinde ikinci oldu. Özel Nilüfer Fen Lisesi’nden Fatih Furkan Yılmaz YGS-1, YGS-2, YGS-4’de üçüncü olurken, Ankara Fen Lisesi’nden Fırat Özçelik YGS-3 ve YGS-5'te üçüncü; Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok da YGS-6 puan türünde üçüncü oldu.

EN BAŞARILI İLLER
Tüm puan türlerine göre, en başarılı iller Burdur, Ankara ve Karabük; en az başarılı illerse Van, Hakkari ve Şırnak oldu. Geçen yıl, tüm puanlarda en başarılı il Yalova olmuştu.
Geçen yıl 180 puan olan barajı aşan öğrencilerin oranı yüzde 80’ken, bu sene oran yüzde 72’ye düştü.

ANKA-HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.