Yetkililer sürücüleri uyardı

Yetkililer sürücüleri uyardı

İftar saatine az bir süre kala, yoğunlaşan trafikte sinirler geriliyor. Yorgun ve aç olan bazı sürücüler, istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet veriyor. Olayların kaçınılmaz olduğu bu saatlerde, sürücülerin biraz daha hassas davranması gerekiyor

Trafik, Konya'nın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Konya'da neredeyse her gün ölümlü ve yaralanmalı bir kaza yaşanıyor. Ramazan ayında trafikte yaşanan olaylarda ise artışlar gözlemleniyor. Ramazan ayının atmosferine uygun olmayan tablolar, Konya'nın çeşitli bölgelerinde ortaya çıkıyor. Olaylar ise en fazla mesai bitimi saatlerinde görülüyor. İş çıkışı sırasındaki trafikteki yoğunluk, açlıktan ve yorgunluktan sinirleri gerilen sürücülerin, terör estirmesine ortam hazırlıyor. Bazı sürücüler, kural tanımamazlık yaparak, kendi ve insanların canını tehlikeye atıyor. Aceleci davranan bu sürücüler; kazalara davetiye çıkarırken, trafikteki en küçük olay bile Ramazan'da büyük olaylara dönüşebiliyor. Toplu ulaşımı tercih eden vatandaşlar da sürücülerin kendilerine nazik davranmasını ve trafik kurallarına riayet etmelerini istiyor.

GERİLMEYİN KAVGADAN UZAK DURUN

Selçuk Üniversitesi Kazaları Araştırma Önleme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik; yıllardır uyarılarda bulunduklarını, trafikte yeni jenerasyonun boy gösterdiğini ve bu tenkitlerin işe yarayabileceğini dile getirdi. Sürücülerin, psikolojik durumuna göre trafikte seyrettiğini belirtti. Kural tanımamazlık ve hızın kaza ve kavgaları beraberinde getirdiğini ifade eden Çelik, “Her yıl, sürücülere sabırlı olmaları gerektiğini söylüyoruz. Kurallara uymalarının doğru bir yol olduğunu ifade ediyoruz. Karakter meselesi olunca sürücüler, keyfine göre davranıyor” dedi.

ÇALINAN KORNA TARTIŞMAYA SEBEP OLUYOR

Ramazan ayının sakinlik ayı olduğunu söyleyen Çelik, günün yorgunluğunu yaşayan sürücülerin acıkıp, susadığını da konuşmalarına ekledi. Sürücülerin artan ihtiyaca paralel olarak sinirlerinin de iyice gerildiğini ve daha da aceleci olmaya başladıklarını aktaran Çelik, “Trafikteki yoğunluk, kendilerini iyice yoruyor. Aceleci olmaları ise kaçınılmaz oluyor. Sürücülerin dikkati dağılıyor. Kaza ve kavgalar, bu yüzden yaşanıyor. En küçük bir olay, bazen çalınan bir korna bile kavgaya ortam hazırlayabiliyor. Bunların hiçbirine gerek yok. Biz, yılmadan uyarılarımızı yaparız. Dinimiz bir insanı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak olduğunu belirtiyor” açıklamalarında bulundu.

SİGARA İÇENLER TRAFİĞE ÇIKMASIN

Şafak Sürücü Kursu Eğitmeni Ayşe Yeşim Enbiyaoğlu, Ramazan ayında sigara içenlerin iftara doğru nikotin ihtiyacının arttığını dile getirdi. Sürücülerin bu yüzden asabileştiğini hatırlatan Enbiyaoğlu, “Sigaraya dayanamayan sürücülerin trafiğe çıkmasını uygun görmüyoruz. Özellikle iftara 2 saat kala çok geriliyorlar” şeklinde konuştu. Öğleden sonra insanlara ağırlık çöktüğünü de aktaran Enbiyaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ramazanda açlık ve susuzluk yaşanıyor. İnsanlarda dalgınlık ve dikkatsizlik oluyor. Dayanıklı olmayanların trafiğe çıkması tehlikeyi artırıyor. Aceleci olup da trafik kurallarını ihlal edenler var. İftara yetişmek için hiçbir kuralı tanımıyor. Oysa sürücü yanına bir su veya bir tane hurma alsa da olur. Kendi canını veya başkalarının canının tehlikeye atmasına gerek yok. Bu hususlara dikkat edilmesi lazım.”

HASAN ÖZÜTEMİZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.