Yetimlerle iftar açtılar

Yetimlerle iftar açtılar

Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı’nın yetimlerle birlikte açtığı iftar programında konuşan Başkan Közoğlu, “Kimsesizlik, yetimlik, fakirlik hiçbir zaman utanılacak bir durum değildir. Aksine Rasulullah da yetim olarak büyümüştü” dedi

Bem-Bir-Sen Konya Şubesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında belediye ve il özel idare çalışanları ve aileleri, iftar sofrasında yetim çocuklarla bir araya geldi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı’nın da katıldığı iftar programı, Büyükşehir Belediyesi Akyokuş Restoran’da gerçekleşti.Dayanışmanın zirveye ulaştığı Ramazan ayında yetimlerle birlikte iftar açmanın kıvancını yaşadıklarını belirten Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, “Bu güzel Ramazan ayında sizlerle birlikte iftar açmak istedik. Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun, bizlere bunu nasip etti. Sizlerin masalarımızı onurlandırmanız, bize bu mübarek günlerde ödül gibi geldi adeta. Sizlerle iftar yapmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. Kimsesizlik, yetimlik, fakirlik hiçbir zaman utanılacak bir durum değildir unutmayın. Aksine Rasulullah da yetim olarak büyümüştü. Biliyoruz, ülkemizde ve dünyada yetimlerin sayısı oldukça fazla. Ama bu sizi üzmesin. Siz milletin ve ümmetin evladısınız. Geleceğe olan ümitleriniz kırılmasın. Sizlerin şuurlu bir nesil olarak ülkemize hizmet edeceğinize, sizler gibi yetim kalan kardeşlerinize destek olacağınıza inancımız sonsuz. Tekrar bu güzel buluşmayı gerçekleştiren yönetim kurulumuzdaki yol arkadaşlarıma ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM YETİMLERE KARŞI BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Daha sonra söz alan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Yetimlerin ve kimsesizlerin sorumluluğu ümmetin sorumluluğudur!” diyerek sözlerine başladı. ‘Geçmişimize Hürmet, Geleceğimize Hizmet: Ramazan 2018’ temalı bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmayı en önde Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı’nın götürdüğünü ifade eden Uslu, Sait Közoğlu ve ekibine teşekkür etti. Uslu, “Sait Başkanımızın da belirttiği gibi ümmetin evlatları, yetimlerimiz, bir şekilde büyüyecekler. Ama biz eğer Allah’a sorumluluğumuzu, görevlerimizi yerine getirebilirsek, onları öğrenimleri, çocuklukları ve gençlik yıllarında yalnız bırakmazsak, yanlarında olursak, kendi evlatlarımız gibi büyütebilirsek işte biz o zaman imtihanımızı geçmiş olarak kabul edeceğiz. Bu arada şunu da belirtmekte fayda var: Şehit ve gazilerimiz bize bu güzel günü armağan eden en değerli varlıklarımızdır. Onları da bu günde hatırlamamız gerekiyor. Ramazan’ın bu gününde tüm ahirete intikal etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize minnetlerimizi bildiriyorum. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu. İftardan sonra tek tek masaları dolaşarak aileler ve yetimlerle hasbihal eden ve katılımlarından dolayı teşekkür eden Konya Şube Başkan Közoğlu ve Genel Başkan yardımcıları Uslu ve Karslı, misafirleri servislerle evlerine uğurladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.