Yeşil-beyaz mutluluk! Konyaspor’dan tarihi başarı
Trendyol Süper Lig’in 35. Haftasında TÜMOSAN Konyaspor evinde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip Umut Nayir’in iki golüyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 46 yapan Konyaspor ligde kalmayı matematiksel olarak da garantilemiş oldu.
Tümosan Konyaspor evinde Çaykur Rizespor’u yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Evinde art arda 6. galibiyetini alan yeşil-beyazlı ekipte teknik direktör Recep Uçar da bu başarıyı yakalayan ikinci teknik direktör olarak tarihe geçti
Bu sezon iç saha maçlarında daha iyi bir performans ortaya koyan yeşil-beyazlı ekip Çaykur Rizespor karşısında da çıkışını sürdürdü.
Evinde oynadığı son maçta Karadeniz ekibini 2-1 yenen Konyaspor bu sezon iç sahada art arda 6 galibiyetini aldı. 6 Süper Lig maçını kazanan ve bu süreçte rakip ağları 9 kez havalandırıp sadece 2 gol yiyen Konyaspor tarihi bir başarıya imza attı.
Şu ana kadar evinde 17 karşılaşma oynayan yeşil-beyazlı takım bu maçlarda 9 galibiyet 5 beraberlik 3 yenilgi aldı. Evinde oynadığı maçlarda 25 gol atan Konyaspor kalesinde ise 17 gol gördü.
RECEP UÇAR DA TARİHE GEÇTİ
Süper Lig’in 11’inci haftasında Ali Çamdalı’nın yerine göreve gelen Recep Uçar, yeşil-beyazlı ekibin tarihine geçti. Tecrübeli teknik adam iç sahada art arda alınan 6 galibiyetle bu başarıyı yakalayan ikinci teknik direktör oldu. Uçar yönetiminde 24 maçta 10 galibiyet elde eden Konyaspor, 4 maçta ise sahadan 1 puanla ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, 9 maçta ise rakiplerine mağlup oldu.
RİZE KARŞISINDA KÖTÜ SERİYİ BİTİRDİ
Tümosan Konyaspor evinde Çaykur Rizespor’u yenerek hem 3 puanın sahibi oldu hem de rakibine karşı olan kötü seriyi sonlandırdı.
Konyaspor son oynadığı karşılaşmaya kadar Rizespor ile oynadığı son dört lig maçından da galibiyet çıkartamamıştı. Konyaspor, Karadeniz temsilcisine karşı son galibiyetini 21 Kasım 2021 tarihinde Konya’da oynanan maçta 3-1’ilk skorla almıştı. Anadolu kartalı o tarihten sonra, Rizespor ile oynadığı 4 maçın ikisini kaybetmiş ikisinden de beraberlikle ayrılmıştı.
Kaynak:Ferhat Türkoğlu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.