Yerli ve milli kola markası boykot sayesinde rekor kırdı! Satışlar 10 kat arttı

Yerli ve milli kola markası boykot sayesinde rekor kırdı! Satışlar 10 kat arttı

İsrail'in Filistin'e saldırıları sonrası milyonlarca insan boykot kararı aldı. Bu kapsamda İsrail markası ve İsrail'e destek olan markalar vatandaş tarafından satın alınmıyor. Coca Cola ve Pepsi'ye boykot düzenleniyor. Meysu kola satışında rekor kırdı.

Dünya genelinde dönem dönem çeşitli gerekçelerle boykot kararları alınıyor. Bu kararların en büyüğü 2023 yılının Ekim ayında alındı. İsrail'in Filistin'e başlattığı saldırıları sonrası dünyanın tamamında yaşayan milyarlarca insan boykot kararı aldı.

meysu-4.jpg

VATANDAŞ YERLİ KOLA MARKALARINI ARAŞTIRDI

Bu kapsamda İsrail markası olan ve İsrail'e destek olan markaları insanlar satın almıyor. Başlıca boykot edilen markalar ise Coca Cola ve Pepsi olarak biliniyor.

meysu-1.jpg

Soğuk içecekte en çok satan Coca Cola boykotla büyük zarara uğradı. Türkiye'de insanlar yerli kola markalarını araştırmaya başladı. Bu süreçte en çok vatandaşın ilgisini çeken marka ise Meysu oldu.

meysu-3.jpg

MEYSU KOLANIN SATIŞLARI 10 KAT ARTTI

2006 yılında kola üretimine başlayan Meysu boykotla popüler bir marka haline geldi. Meysu'nun satışları boykot sayesinde tam 10 kat arttı. Yoğun siparişlere yetişmeye çalışan markanın yeni yatırımları planladığı bildirildi. Kayseri'de üretim yapan firmanın ilerleyen aylarda daha da popüler hale gelmesi bekleniyor.

meysu-2.jpg

Meysu dışında yerli kola üreten firmalar şu şekilde: Uludağ, Kristal Cola, Can Cola, Huzur Cola, Rival, Kiler Kola, Tansaş Cola

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
49 Yorum