"Yerli üretim önceliğimiz"

"Yerli üretim önceliğimiz"

Savunma Sanayi Başkanlığı ve Konya Sanayi Odası tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’ 18-20 Kasım tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi 

Düzenlenen Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına onlarca firma katılım sağlarken simülasyon çalışmalarından silah teknolojilerine, yazılım alanından yapay zeka teknolojisine birçok sektörden çalışmalar tanıtıldı. Ortaya çıkardıkları Ar-Ge yazılım teknolojileri ile elektronik alanda çalışmalar gerçekleştiren MSD Endüstri de Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarında yoğun ilgi gördü. MSD Endüstrinin Kurucusu ve Elektrik Elektronik Mühendisi Muhammet Sefa Dağ, “Düzenlenen tedarikçi buluşmalarında biz de standımızla yer aldık. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Konya Sanayi Odası ortaklığında gerçekleştirilen buluşma gerçekten çok yoğun geçti. Firmamız bir Ar-Ge firması olduğu için de ciddi bir talep gördü” dedi. 


AKILLI GERİ DÖNÜŞÜM OTOMATI GELİŞTİRDİK 


MSD Endüstri olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Muhammet Sefa Dağ, “MSD Endüstri olarak bir elektronik AR-GE firmasıyız. Çeşitli sektörlerden firmalara elektronik kart ve yazılım desteğinde bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmaları daha sonra seri üretime de geçirerek farklı alanlarda ürünler geliştiriyoruz. Kendi imkânlarımız ölçüsünde geliştirdiğimiz birçok yazılım kartı mevcut. Ayrıca geliştirdiğimiz bir akıllı geri dönüşüm otomatı var. Şu an Karapınar’da hizmet vermekte olan bu otomatla metal, cam ve plastik atıkları otomatik bir şekilde ayrıştırıyoruz. Bu ayrıştırmanın neticesinde geliştirdiğimiz sistemle kullanıcılara puan fişi veriyoruz. Kullanıcılar bu fiş ile belli noktalarda alışveriş yapabiliyor. Bunun yanında geliştirdiğimiz bir ürün de lazer-tek oyun silahı. Çatışma simülasyonu da diyebileceğimiz bu teknoloji ile Paintball oyununun elektronik halini geliştirdik” şeklinde konuştu. 


YERLİ YAZILIMLAR GELİŞTİRMEK ÖNCELİĞİMİZ 

Elektronik Ar-Ge firması MSD Endüstri olarak yerli çalışmalara öncelik verdiklerini kaydeden Sefa Dağ, “MSD Endüstri olarak mevcut teknolojik dönüşümde öncelikli olarak yerlilik damgasıyla ilerliyoruz. Özellikle de yurt dışından gelen elektronik sistemlerin kartlarına yönelik çalışmalarla yerli kartlar geliştiriyoruz. Biz dışardan gelen ürünlerin önüne geçip yerli bir üretim sağlıyoruz. Yazılımlarımızı kendimiz yapıyoruz. Zaten burada önemli olan bu parçalar değil de bu parçaların kartları. Bu kartları birleştirip yazılımlarını bizim yapabilmemiz önemli. Mesela dezenfeksiyon sistemlerinde dünyada ilk dezenfekte kabinini geliştiren firmayız. Bu çalışmayı da tamamı ile yerli imkanlarla yaptık” açıklamalarında bulundu. 
 

ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ 

Yaptıkları çalışmalarla yerli üretime katkı sağlamak istediklerini vurgulayan MSD Endüstri Genel Koordinatörü ve Ar-Ge Müdürü Enes İvediklioğlu ise şunları kaydetti: “Yaptığımız teknolojik çalışmalar genelde yurtdışı kaynaklı. Elektronik teknolojiler genelde dışardan hazır alınıyor. Biz bu teknolojilerin ülkemizde de bulunmasını istiyoruz. Ülkemizde bunu yapabilecek kapasitemiz var. Sadece biraz daha önümüzün açılması lazım. Biraz daha teşvik lazım. Biz yaptığımız tüm çalışmalarla ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. En büyük gayemiz yerlilik. Ülkemize ne katabiliriz, bunun derdindeyiz.” 


EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.