Yerli kola markalarına gün doğdu! ABD'li içecek devi köşeye sıkıştı

Yerli kola markalarına gün doğdu! ABD'li içecek devi köşeye sıkıştı
Rekabetin kıran kırana geçtiği kola pazarında yerli ve milli içecekler atağa kalktı. Coca Cola grubuna açılan soruşturma yerli içecek firmalarının ekmeğine yağ sürdü.

Türkiye'de kola pazarında kıyasıya rekabet devam ediyor. Yabancı firmaların içeceklerini tüketmek istemeyen tüketiciler yerli ürünlere yöneldi. 'Yerli ve milli' sloganıyla üretilen bir çok ürün tüketicilerin ilgisini çekiyor.

Bunun yanında bir çok tüketici yerli kolaların içiminin meşhur ve küresel markaların lezzetinin gerisinde olduğunu düşünüyor.

l-intro-1671668698.jpg

YERLİ KOLA FİRMALARI SEVİNDİ

Rekabet kurulunun son kararı, yerli kola firmalarını sevindirdi.

Rekabet Kurulu, Coca-Cola, Fanta, Schweppes, Sprite, Cappy, Fuse Tea, Monster, Burn, Powerade ve Damla markalarıyla bilinen Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Yerli kola üreticileri olan Uludağ, Kristal Cola, Can Cola, Huzur Cola, Gimmy, Rival, Kilerkola, Tansaş Cola, Le'Cola, Sarıyer, Coala, Diriliş Kola ve Meysu Cola bu durumu fırsata çevirme peşinde.

RAKİPLERİN SATIŞLARINI ENGELLEME İDDİASI

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul tarafından başlatılan ön araştırma sonucunda, Coca-Cola'nın kendisinden ürün satın alan satış noktalarında rakiplerinin satışlarını engellemeye ve zorlaştırmaya yönelik uygulamalarda bulunduğuna dair şüphe doğması sebebiyle şirket hakkında soruşturma başlatıldı.

Duyuruda, soruşturmada, Kurul'a Coca-Cola tarafından 2021 yılında sunulan taahhütlere uyulup uyulmadığının da incelenecek konu başlıkları arasında yer alacağı bilgisi verildi.

Bu son gelişmeyle yerli kola satışlarının artması bekleniyor.

Kaynak:Süleyman Kuloğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum