Yenilmezlik  serisi sona erdi

Yenilmezlik serisi sona erdi

İ.H. Konyaspor Sivasspor deplasmanında 3-1 kaybederek yenilmezlik serisini de sonlandırdı. 40 puanda kalan yeşil-beyazlı ekibin küme düşme hattıyla puan farkı da 7’ye indi. Konyaspor Cuma günü evinde küme düşme potası içinde yer alan Kayserispor ile karşı

Konyaspor sezonun 34. hafta maçında deplasmanda Sivasspor’a 3-1 yenildi. Bu mağlubiyetle birlikte yeşil-beyazlı ekibin yenilmezlik serisi de sona erdi. Sezonun 29. haftasında evinde oynadığı ve 3-0 kaybettiği maçın ardından oynadığı 4 maçta yenilgi yüzü görmedi. Konyaspor bu maçın ardından deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalırken sahasında Alanyaspor’u 1-0 yendi. Yeşil-beyazlı ekip daha sonra oynadığı iki maçta ise 1 galibiyet 1 beraberlik aldı. Konyaspor 32. hafta deplasmanda Erzurumspor’u 2-1 ile geçti. Yeşil-beyazlı ekip 33. hafta da ise sahasında Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Sivasspor karşısına bu seri ile çıkan Konyaspor rakibine 3-1 yenilerek seriyi sonlandırdı. Yeşil-beyazlı ekip haftayı 40 puanla 12. sırada tamamladı.

BYTYQİ SİFTAH YAPTI

İttifak Holding Konyaspor'un Kosovalı oyuncusu Zymer Bytyqi, Süper Lig'de ilk golünü Sivas deplasmanda attı.

Maça ilk 11'de başlayan Kosovalı kanat oyuncusu, 54. dakikada takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen 24 yaşındaki oyuncu, böylece Konyaspor formasıyla ilk kez ağları havalandırdı. Etkili ortalarıyla skora katkı sağlayan Bytyqi'den ayrıca ligde 5 de asisti bulunuyor.

AHMET ÇALIK’IN YERİNE ADİL OYNADI

Sivasspor maçı öncesi sakatlanan ve maç saatine kadar sol uyluk arka kasında ağrıları süren Ahmet Çalık, kadrodan çıkarıldı. Deneyimli stoperin yerine stoperde Adil Demirbağ forma giydi.

Konyaspordan yapılan açıklamada, "Sol uyluk arka kas grubunda meydana gelen ve maç saatine kadar devam eden ağrıları nedeniyle oyuncumuz Ahmet Çalık müsabakanın kadrosundan çıkarılmıştır. Yapılacak tetkikler neticesinde son durumu hakkında yeniden bilgilendirme yapılacaktır" denildi.

RAKİP KAYSERİSPOR

Sivasspor yenilgisi ile morali bozulan Anadolu Kartalı cuma günü zorlu bir maça çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip kümede kalma adına mücadele eden ve 33 puanla 18.sırada bulunan Kayserispor ile sahasında karşılaşacak. Konyaspor bu maçı kazanarak kalan haftalara rahat girmenin planlarını yapıyor.

KENDİ HATALARIMIZDAN DOLAYI 3 GOL YEDİK

Sivasspor karşısında hatalı gol yiyen kaleci İbrahim Sehic ve stoper Adil Demirbağ maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İbrahim Sehiç: “ 3 tane ucuz gol yedik. Bu goller bizim hatalarımızdan kaynaklandı. Bunun sonucunda sahadan yenilgi ile ayrıldık” dedi.

Adil Demirbağ: Biz buraya kazanmaya gelmiştik ve Sivasspor’a iyi çalışmıştık. Nasıl hücum yaptıklarına hazırlanmıştık. Ama bazen çalışsan da olmuyor. Bu maçın üzüntüsünü yaşayıp unutacağız. Kayserispor maçına en iyi şekilde hazırlanıp bu maçı telafi edeceğiz” diye konuştu

SPOR SERVİSİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.