Yeni yönetmelik açıklandı!  Memura 868 liralık yardım yapılacak

Yeni yönetmelik açıklandı! Memura 868 liralık yardım yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla yayımlanan "Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği" kapsamında, 2024 yılı giyim yardımları belirlendi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından atılan imza ile milyonlarca memura yapılacak olan ek ödeme rakamı kesinleşti. Bakan Şimşek'in imzasıyla yayımlanan yönetmelik kapsamında memurlara ödenecek olan giyim yardımı rakamı da belirlenmiş oldu.

Avans giysi yardımı yapılan memurlardan para iadesi istendiği iddia edilirken memurlara yönelik olarak yapılan 868 liralık ek ödemenin yetersiz olduğu eleştirileri yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan "Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği" doğrultusunda, 2024 yılı için memurlara yapılacak giyim yardımları belli oldu. Yönetmelik kapsamında, takım elbise için 677 TL, ayakkabı için ise 191 TL yardım yapılacak. Toplamda 898 liralık giyim yardımı, memurların giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayrılacak.

Yönetmelik kapsamında belirlenen giyim yardımlarının, memurların bütçelerine olumlu katkılar sağlayacağı ve iş hayatlarında daha rahat bir şekilde hareket etmelerini destekleyeceği öngörülüyor.

Bu düzenleme ile birlikte, kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik refahlarının artırılmasına yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum