Yeni bir anayasaya ihtiyaç var
Yayınlanma:
Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek okulu tarafından ''Cumhuriyetimizin 87. Yıl dönümünde Ülkemizde Yaşanan Anayasal Gelişmeler'' konulu konferans düzenlendi.
Programa Okul Müdürü Doç. Dr. Alp Önder Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Karagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Benli, bazı sivil toplu kuruluşların temsilcileri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Bilir, konuşmasında hukuk kurallarının toplumsal ilişkileri düzenlediğini belirtti.
Bilir, Anayasa'nın sadece bireyler için değil devlet için de önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Devletin temel yapısını kuran belge anayasadır. Türkiye'de özellikle son yıllarda yapılan Anayasa konusundaki tartışmalar insan haklarının güvence altına alınması ve kuvvetler ayrılığının sağlanması konularına dayanmaktadır. Bu konuda toplumun değişik kesimlerinde oldukça geniş bir mutabakatın olduğu da gerçektir. Anayasalar devlet karşısında bireyleri korur. Hukuk daima zayıf olanın yanındadır.''
Türkiye'nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Bilir, ''Bu Anayasa'nın oluşmasında bütün siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının uzlaşma içinde olması gerekir'' diye konuştu. Konferans sonunda Doç. Dr. Bilir, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.