Yemenli Aktivist Karman Muş Alparslan Üniversitesi'nde Konferans Verdi

Yemenli Aktivist Karman Muş Alparslan Üniversitesi'nde Konferans Verdi

Yemenli kadın aktivist Tevekkül Karman, davetli olarak geldiği Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) ‘Arap Baharı: Sosyolojik olgu mu? Politik kurgu mu?’ konulu konferans verdi.

Yemenli kadın aktivist Tevekkül Karman, davetli olarak geldiği Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) ‘Arap Baharı: Sosyolojik olgu mu? Politik kurgu mu?’ konulu konferans verdi.

Muş Alparslan Üniversitesi Sebahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, bir yıldan beri Tevekkül Karman ile görüştüklerini belirterek, Karman’ın Yemen’de gerçekleştirilen devrimde aktif rol oynadığını vurguladı.

İnsanların, kendilerinden bir adım önde olan toplumların değişmesi için ciddi bedeller ödemesi gerektiğini belirten İnanç, Karman’ın çok ciddi bedeller ödeyerek, Yemen devriminde özellikle gençlere ön ayak olduğunu kaydetti. İnanç, “Şüphesiz ki gerek coğrafyalarda gerek ülkelerde gerekse insan hayatındaki değişimler çok kolay gerçekleşmiyor. Çoğu zaman bunda bedel ödemek gerekiyor. Eğer bedel ödemeseniz zaten bir değişimin bir dönüşümün kıymeti de olmuyor. Eğer bir şey değişecekse bir şey dönüşecekse muhakkik herkesin başta kendi nefsinde olmak üzere toplumun bir bedel ödemesi gerekir. Basit bir ticaretin bile bir bedeli vardır” diye konuştu.

İslam dünyası diye tanımlanan coğrafyada herkesin büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten İnanç, İslam ülkelerini idare edenlerin batılıların etkisini altında kaldığını kaydetti. Bu durumun başta İslam coğrafyası olmak üzere hiçbir toplumun kaderi olmadığını söyleyen MŞÜ Rektörü İnanç, “İşte bugün bedel ödeyecek, ben olmaktan çıkıp, topluma mal olmak isteyen şahsiyetlere ihtiyaç vardır. Tevekkül bacımız da bunlardan birisidir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konferansa başlayan Karman, hem Türkçe hem de Kürtçe selamlama yaptı. Türkiye’de ve Muş’ta olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Karman, 'Arap Baharı: Sosyolojik olgu mu? Politik kurgu mu?' konusunu ele alarak İslam ülkelerinde yaşayanların aynı rüyayı görmek istediklerini söyledi. Aynı rüyadan kastının demokratik, özgür ve insanca yaşadığı ülkeler olduğunu belirten Karman, “Arap baharının yaşandığı ülkelerdeki gençler, adalet, özgürlük ve hürriyetlerini elde etmek için bir karar almışlardır. Fakat bu gençler; genç erkekler ve genç kızlar, rüyalarını gerçekleştirmek için kesinlikle şiddete başvurmuyorlar. Ama değerleri için yollarda, caddelerde öldürülmeyi göze alıyorlar. Bu insanlar çağımızın en sert diktatörlerinden birini Yemen’de indirmeyi başardılar. Tunus, Libya, Mısır ve Yemen’de diktatörleri indirmeye başardılar, en sonda Suriye’de ki inşallah Beşar Esed denilen diktatör de indirilecektir. Evet! Başaracaklar. Bu yüce insanlığın rüyasını görenler en son Esed’i de düşürecekler buna inanıyorum” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.