Yazlık bakım ihmale gelmez

Yazlık bakım ihmale gelmez

Havaların ısınması ile birlikte araçların yazlık bakımları da başladı. Uzmanlar, araç sahiplerinin yazlık bakımı ihmal etmemesi çağrısında bulunarak, “Küçük bir ihmal daha büyük masraflara neden olabilir” dedi

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sanayilerde yoğunluk başladı. Araç sahipleri araçlarının yazlık bakımlarını yaptırmak için sanayilerin yolunu tutmaya başladı. Renova servis işletmesinin sahibi olan İbrahim Kemerci, araç bakımının yaz ya da kış şeklinde sınıflandırılmaması gerektiğini belirterek, "Araçlar, her türlü olumsuz hava ve yol şartlarında kullanıldığı için bakımları kesinlikle ihmal edilmemeli" dedi.

Kemerci, “kendi sağlığımız gibi aracın sağlığını da düşünmek kullanıcı için önem arz etmektedir. Güvenli sürüş, güvenli bakım ile olur. Hayati tehlike arz eden önemli kontrollerin kesinlikle uzman bir servis tarafından kontrolden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

"LASTİK DEĞİŞİMİ YAKIT EKONOMİSİ SAĞLAYACAKTIR"

Yaz lastiklerin sıcak havalarda her yönüyle sürücülere katkı sağlayacağına dikkat çeken Kemerci, şöyle konuştu: “Eğer aracınızda kış lastikleri takılıysa ve iklim şartlarına bağlı olarak artık çetin kış koşullarının meydana gelmeyeceğini düşünüyorsanız kış lastiklerini dört mevsim lastiklerle değiştirmeniz gerekir. Kış lastiklerinin değiştirilmesi, aracınıza hem daha iyi bir performans hem de yakıt ekonomisi avantajı sağlayacaktır. Kullanıcılar yaz aylarında kışlık lastiklerin yol tutuşunu artırdığı gibi yanlış bir bilgiye sahipler. Aksine kış lastiği aracın fren mesafesini yaz lastiğine göre daha uzun tutmakta olup bunun ani fren de güvenli bir şekilde aracın durmamasına ciddi kazalara yol açabileceğini unutmamak gerekir.”

11-1-1200x800.jpg

KLİMA VE FİLİTRE DEĞİŞİMİ

Yazın çok tozlu ortamlarda araç kullanılmışsa normal bakım süresini beklemeden hava ve polen filtrelerinin değiştirilebileceğini söyleyen Kemerci, şunları ifade etti: “Aracın yağ ve filtreleri kesinlikle verilen kilometre dâhilinde değişimi yapılması gerekmektedir. Çok fazla motorlu taşıtını kullanmayan araç sahipleri yağ değişimi bir yıl olması halinde km ye bakmaksızın değişim yapılmalıdır. Yağ içinde oluşan partiküller aracın motoruna ciddi zararlar verebilir. Araca uygun olmayan yağ kullanımından kesinlikle kaçınılmalıdır. Bunlarla birlikte tüm filtrelerini değiştirmekte gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında klima kullanımı çok fazla olduğu için polen filtresi araç içi havanın temizlenmesi için çok önemlidir. Bu insan sağlığı için kesinlikle gerekmektedir.”

11-2-1200x800.jpg

ARAÇLARIN BAKIMLARI DA PAHALANDI

Araçlara ufak masraflar yapılmadığı takdirde ileride daha pahalı masraflara yol açacağını dile getiren Kemerci, son olarak şunları söyledi. “Artık araçlar ucuz değil, böyle olunca bakımları da ucuz olmuyor. Bir motor yapmak 5 bin liradan başlıyor, Yağmur, çamur, kar, buzlanma gibi zorlu mevsim koşullarında yıpranan araçların güvenli bir sürüş için lastik kontrolü, fren sistemi, filtre değişimi, rot-balans ayarı, akü kontrolü, silecek bakımı, yağ değişimi gibi bakımlar yapılmazsa masraflar ciddi rakamlara kadar çıkıyor. Onun için araçlara özenli bakmak şart."

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum