Yaz Kur’an Kurslarında Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyorlar

Yaz Kur’an Kurslarında Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz' projesi kapsamında Yozgat’ın Sarıkaya Müftülüğü tarafından ilçede devam eden yaz Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz' projesi kapsamında Yozgat’ın Sarıkaya Müftülüğü tarafından ilçede devam eden yaz Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 2 bin 500 kursiyerin katıldığı kurslarda 120 din görevlisi görev yapıyor. Kurslarda dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle kursiyerlerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi sağlanıyor.

    Kurs hocaları, "Kurslarımız 25 Ağustos tarihinde sona erecek. Burada öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini bilgileri de öğreniyor. Kurslarımızda sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriyoruz. Kurs sonrası öğrencilerimize yönelik çeşitli illere geziler düzenliyoruz. Ayrıca sportif faaliyetlerde bulunuyoruz. Allah’a şükür kurslarımız oldukça güzel geçiyor." dedi.

    Öğrencilerden Samet Güngör, kursun kendileri açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, "Kur’an kursuna geçen yıldan beri geliyorum. Burada Kur’an, hadisler öğreniyorum. Kursa katıldığım için çok mutluyum. Evde olsaydım canım çok sıkılırdı. Kur’an-ı Kerim öğrenemezdim yeni arkadaşlar edinemezdim evde televizyon izleyerek ya da rutin işlerle tatilimi geçirmiş olurdum. Ama kursa gelmekle hem Kur’an-ı Kerim-i hem de dini bilgileri daha doğru bir şekilde öğrenme fırsatı buldum." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.