Yaz etkinlikleri bitiyor
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından yapılan 7. Yaz Etkinlikleri bu akşam düzenlenecek final programı ile son bulacak. Programda etkinliklere katılan yaklaşık 2 bin öğrenci, öğrendiklerini sergileyecek
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi'nin bir marka haline getirdiği ve bu yıl 7.'sini düzenlediği Yaz Etkinlikleri'nin final programı bu akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak. Final programında öğrenciler, Yaz Etkinlikleri çerçevesinde öğrendiklerini sergileyecek.
AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, her yıl eğitim ve öğretim sezonunun kapanmasının ardından gençlerin yaz tatillerini en verimli şekilde geçirmeleri için başlatılan Yaz Etkinlikleri'nin bu yıl da halkın her kesiminden yoğun bir teveccüh gördüğünü belirtti. Konya genelinde yaklaşık 2 bin öğrencinin yaz etkinlikleri programına katıldığını bildiren Yusuf Güneş, "Çocuklarımıza şefkat ve merhamet göstermek, onlara karşı yapmamız gereken vazifelerin ilk adımıdır. Sevgi ve saygı ortamında büyüyen çocuklar, büyüyünce sevip saymayı bilirler. Anne ve baba terbiyesi alan çocuklar, iyi bir okul, temiz, güvenli bir çevre, hakkın ve adaletin tesis edildiği bir medeniyette büyürse, işte o zaman hem dünyasını hem de ahretini mutlu kılan nesiller yetiştirir" dedi.
Yaz Etkinlikleri'ndeki amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan ve kötü çevreden uzak tutmak olduğunu söyleyen Güneş, "Eğitilmiş bir nesil, anne ve babasına saygılı, ülkesinin ve bayrağının sevdalısı, dinine ve ahlaki değerlerine bağlı bir toplumun ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. Bunun için, gençlerimizin hem eğlenmelerini, hem tatil sevincini yaşamalarını, hem de temel dini bilgilerini, inançlarını, kültürlerini ve tarihlerini öğrenmeleri gerekiyordu. Hamdolsun Rabbimiz bu imkanı bize verdi. Alanında uzman eğitimci kadromuz ve müfredatımızla bizler de elimizden geleni gençlerimizin hizmetine sunmaya çalıştık" diye konuştu.
Yaz Etkinlikleri kapsamında neler yapıldığını da anlatan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, "Öncelikle nitelikli bir kadro ile Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere, sure ezberleri, Peygamber Efendimizin hayatı, ilmihal bilgileri, sahabe hayatından örnekler, karakter eğitimi, ahlak ve maneviyatına bağlı bir nesil için gereken değerler eğitim çalışmaları yapıldı. Bunun yanında gençlerimizi yaz tatili havasından uzaklaştırmamak için, sosyal aktivitelerle yaz etkinlikleri daha cazip hale getirildi. Halı saha turnuvaları, go kart yarışları, yüzme, ata binme, buz pateni, şehir gezisi ve piknikler gibi aktiviteleri de gençlerimizin hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı.
Yaz Etkinlikleri kapsamında gençlerin almış oldukları eğitim ve öğretimi sergileme fırsatı bulacakları bir kapanış programı ile Yaz Etkinlikleri'ni taçlandırmak istediklerini söyleyen Yusuf Güneş, bu akşam saat 20.30'da Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak olan etkinliğe tüm Konya halkını davet ederek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.