Yaylapınar'da başıboş köpekler saldırdı! Zarar çok büyük

Yaylapınar'da başıboş köpekler saldırdı! Zarar çok büyük

Konya'da başıboş köpekler, bu kez de Meram'ın Yaylapınar Mahallesi'nde ahıra girdi. 6 koyun 2 kuzu telef oldu. Hayvanların sahibi Muhammet Ay, “35 bin TL zararımız var. Ayrıca yarın bu köpekler bize saldırsa, sorumluluğu kim alacak” dedi.

Konya'da başıboş köpek sorunu büyüyor. Yapılan bütün uyarılara rağmen bu problemin önü alınamıyor. Zaman zaman şehrin farklı noktalarından köpek saldırısı haberleri geliyor. Merkezde özellikle en çok Karatay ve Meram'da bu problem görülüyor.

6cf3cce2-3306-4330-bf57-54b040dbe850.jpg

Son dönemlerde Selçuklu'da da başıboş köpekler görülmeye başlandı. Sürü halinde gezen köpekler, vatandaşı korkuturken, Konyalılar, özellikle sabah ve akşam belli saatlerde dışarı çıkma konusunda endişe yaşadığını dile getiriyor.

c4f30b60-6558-4164-ae94-395d2add6a15.jpg

BU MAHALLEDEKİ BAŞIBOŞ KÖPEKLERİ TOPLATIN!

Konya'da bir saldırı haberi de Meram'ın Yaylapınar Mahallesi'nden geldi. Köpekler bu kez de ahırdaki hayvanlara saldırdı. 6 anaç, 2 kuzu telef olurken, ahırda neredeyse yürüyen hayvan da kalmadı. Konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan ahırın sahibi Muhammet Ay, “Bu mahallede başıboş köpekler toplansın” çağrısında bulundu. “Köpekler, benim hayvanlarımı telef etti. Başka kimsenin canı yanmasın” diyen Ay, “Allah korusun bu köpekler, yarın bir gün bize saldırırsa, sorumluluğu kim alacak? Bu mahallede çocuklar var. Sürü halinde gezen köpekler var. Hayvanlarım telef oldu. Yürüyen hayvanım neredeyse kalmadı. 35 bin TL'lik zararım var. Benim zararımı kim karşılayacak? Denetim neredeyse yok. Başıboş köpekler, bildiğiniz dehşet saçmış. Tekrar söylüyorum. Benim hayvanlarım telef oldu. Allah korusun, yarın bu hayvanlar burada birinin çocuğuna saldırsa ne olur? Hepimiz üzüleceğiz. Lütfen önlem alınsın. Bu köpekler, hayvanları yememiş. Aç değiller. Bu saldırı, açlıktan değil. Direkt saldırmışlar. Bu daha tehlikeli bir durum” şeklinde konuştu.

649dc8bb-2ee8-4e23-84a8-4307096ecb9a.jpg

KÖPEKLER BİR ALANDA TOPLANILMALI

Konya'daki başıboş köpek sorunuyla ilgili Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim M. Akif Soylu ise şunları söylemişti: “Sokak köpeklerine, hayatları boyunca sadece 1 kez kuduz aşısı yapılıyor. Aşısının üzerinden 1 yıl geçmiş köpekler, kuduza açık hayvanlardır. Sahipsiz hayvanların kimsenin olmadığı mevkilerde toplanması gerekir.”

EMRE ÖZGÜL


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum