Yavuzhan Çağlayan: Köylü Ve Kentli Karatay!

Yavuzhan Çağlayan: Köylü Ve Kentli Karatay!

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları, siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfalarına yazdı.

BBP Karatay İlçe Başkanı Mehmet Yavuzhan Çağlayan

Köylü Ve Kentli Karatay!

Hayırlı Ramazanlar ve hayırlı günler dilerim birbirinden kıymetli Merhaba Gazetesi okurları ;

….

Kent Kültürü

Kent kültürü uygarlık ve medeniyetin yapıtaşlarındandır. Hatta bir çok anlayışta medeniyetin beşiği kentler ve kentliler kabul edilmiştir. Medeniyetimize katkı sunan kentlerimiz arasında İstanbul , Bursa ve Konya en önemli köşetaşlarıdır. Konyamızın kuşkusuz su götürmez mihenk taşı da güzel Karatay’ımız…

Girizgahımız hızlı da olsa izahına çalıştığımız mesele Türk-İslam Kültür ve Medeniyetinin bayrak taşıyıcılığını yapmış Selçuklu Devleti’nin başkenti Konyamızın Merkez ilçesi ve nüfus sıralamasında 2. olan Karatay’a gereken özenin bugüne kadar gösterilmeyişidir. Burada yaşayan kentliler olarak bu suç hepimizin ; asla ve asla yalnız iktidara ve belediyelere suç bulmak doğru değil.

Bursa’da ve İstanbul’da semtler hakkını vererek ve insanlara güvenle kapılarını, kültür bezelerini açarken , Karatay güven sorununu bile yeni yeni atlatıyor. Her sokağında rahat gezilebilen bir Karatay hepimizin hayali.

Kentli olmanın insana tanıdığı özgürlükler kadar onun kişiliğini şekillendiren bir damarı da bulunur. Kentin gelmiş geçmiş büyük şahsiyetleri , kentte kurulan- yıkılan devletler, o kentin yaşayanlarına ruhlarından üflemiş gibidirler adeta. Ancak bunu sindirerek ve hissederek yaşayamayan bir Konyalı ahaliyiz bana sorarsanız. Dış dünyada yalnız fırın kebabımız ve etliekmeğimizle övünüyoruz. Oysa çocuklarımıza bu kent kültürü aşılansa, Mevlana ve Şems’in kimler olduğu ve hangi fikirleri yaşadığı yaşattığı ( süs olmadan slogan olmadan öz be öz şekliyle ) öğretilse , Selçuklu Devleti ile alakalı tvlerdeki diziler gibi yerelde de bazı belgeseller , diziler çekilse ve çocuklar bunların tiyatrolarıyla haşır neşir olsalar fena mı?

Bu hatırlatma ve talepler elbette halk bazında gelmeli ki tepeden inme ve slogan bir Konyacılık oynanmasın. Yapay parklarda iki taş ile anılmasın tarihi değerlerimiz. Bir Hemşehri Hakkı olarak vurgulamak istediğim bu hususu , benim bir Konyalı olarak sizin  ve doğal olarak sizin bizim ve tüm kent yöneticilerinin üzerinde olan bu hakkınızı sizlere de kısaca hatırlatmak istedim.

…….

Gelelim Pandemi’ye..

Dilimizde tüy bitti artık pandemi kelimesini kullanmaktan; kimileri bunu sessiz oyun anlamında olan “pandomim” ile bile karıştırıyor artık.

Çiftçilerin , hayvancılıkla uğraşanın , köylünün ise ellerinde derman bitti. Ete süte Ayçiçek yağına, tereyağına zam gelip, tüketicilerin cebini yakarken bu zamların üreticiye hiçbir yansıması olmuyor. Çiftçi sizden destek beklemiyor beyler!! Sadece malını değerinde satmak istiyor. Komisyoncular aracılar kazanıyor, emektarlar , alın teri dökenler ise  her gün daha sefil daha perişan hale geliyor. Bir klişe olacak belki ama doğru tarım uygulamalarıyla on Hollanda yapacağımız Konya şu an kan ağlıyor. Doğru yönlendirilmeyen köylümüz ise nerede günlük kazancı fazla ödemesi bankalarca desteklenen gıda var onu ekiyor. Haklı; başka bir bitki ekse devlet desteğini bakmışsın sürpriz olarak azaltmış. Örneğin İyi Tarım destekleri bazı alanlarda yıldan yıla azalıyor.

Esnafımıza yapılan kira yardımı , çalışanına verilen kısa çalışma ödeneği ise ayrı terane…

Genel başkanımız Mustafa Destici’nin ısrarla gündeme aldığı ve partilere yapılan devlet desteğini gelin bu sene almayın ve esnafımıza destek için bağışlayın, zaten daha önceki yıllarda aldığınız paralar siyasetinizi gütmeye yetecek de artacaktır çağrısı karşılık bulmadı. Devler! sessiz sedasız, cevapsız bıraktılar bu çağrıyı.

Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi’ne olan teveccüh artarak büyüyor. Yerelde ve ulusalda Büyük Birlik Partisi ‘nin devleti ve milletiyle el ele yürüteceği projeleri var artık. Yaklaşık 12 Yıl önce 25 Mart 2009 ‘da   kaybettiğimiz cennetmekan liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinde temiz siyaset yapmaya devam ediyoruz. Genel başkanından üyelerine ve hassaten Konya İl Teşkilatı’nda ulaşılabilir olmak amacında olan bizler sizlerin sorunlarıyla her zaman ilgilenmeye talibiz. Bu sorunlar hemşehri ve yurttaş olarak ne görüşte olursanız olun bizim sorunumuzdur.

Selamlar değerli hemşehrilerime gelsin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.