Yavru Kartal’da Akademi etkisi

Yavru Kartal’da Akademi etkisi

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Karatay Termal 1922 Konyaspor  sezonun 31. hafta maçında evinde Etimesgut Belediyespor ile karşılaştı.

Konyaspor Futbol Akademisi meyvelerini vermeye devam ediyor. Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Karatay Termal 1922 Konyaspor  sezonun 31. hafta maçında evinde Etimesgut Belediyespor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip rakibini  Maksut Taşkıran’ın 47. dakikada attığı gole 1-0 yendi.  Yavru Kartal bu galibiyetle kritik bir 3 puana imza atarak rahat bir nefes aldı.  1922 Konyaspor’un önemli bir galibiyet aldığı karşılaşmanın kadrosunda  futbol akademisinden yetişen 8 oyuncu yer aldı. Bu oyunculardan  Fatih Mankır, Ali Karakaya, Şener Kaya ve Ekrem Kayılıbal maça ilk 11’de başlarken Adem Eren Kabak 63. dakikakada Maksut Taşkıran ve  Abdülsamete Kaya da 90. dakikada Ege Özkayımoğlu’nun yerine oyuna dahil oldu.  Fuat Duran ve Mehmet Ali Büyüksayar ise yedek kulübesinde yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Konyaspor A takımınında genç oyuncular forma şansı bulmuştu.  Bu durum Konya spor camiasını memnun etti. 


Türkiye’nin dört bir yanında açtığı futbol okulları hamlesiyle de adından sıkça söz ettirmeye başlayan Konyaspor Futbol Akademisi, mali sıkıntılar yaşayan Konyaspor’un umut kapısı oldu. Konyaspor Futbol Akademisi Koordinatörü Taner Ay haklı olarak bu gururu yaşayan isimlerden. Taner Ay, “5 sene uğraş verdik. Zaman oldu eve gitmedik, çocuklarımızla ailemizle ilgilenemedik. Ama bunun karşılığını aldığımızı görmek tüm sıkıntılarımızı giderdi. Bizim için büyük gurur. Akademimizde yetişen futbolcularımızın süre alması çok sevindirici. Yatırım yaptığımız yaş guruplarımız oynama yaşına geldi. İnşallah bundan sonra daha çok oyuncu çıkacak. Bize her türlü desteği ve imkanı sağlayan başta Konyaspor Başkanımız Hilmi Kulluk ve yönetimine şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 


SPOR SERVİSİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.