Yatırımcılar Güneydoğu'daki OSB'lerde fabrika kurmak için sırada bekliyor

Yatırımcılar Güneydoğu'daki OSB'lerde fabrika kurmak için sırada bekliyor

Ülkenin farklı bölgelerinden Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt'te fabrika kurmak için başvuru yapan yüzlerce yatırımcı için yeni bölgeler veya ilave etaplar kurulmaya başlandı.

Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki organize sanayi bölgelerine (OSB) yatırım yapmak isteyen girişimciler yer tahsisi için sırada bekliyor.

Tesis edilen huzur ortamında, genç nüfusu, Orta Doğu pazarına ulaşım kolaylığı, verimli toprakları ve turizm potansiyeliyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi yatırımcılar için cazibe merkezi oldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için hayata geçirilen teşvik uygulamaları sayesinde de Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'in de yer aldığı 6. bölgeye yatırım için gösterilen ilgi, günden güne artıyor.

Tekstil, mobilya, gıda ve inşaat sektörlerinde üretim yapan fabrikaların birbiri ardına açıldığı OSB'lere kapasite dolunca ilave etaplar eklenmeye başlandı.

Sırada bekleyen yüzlerce yatırımcı için yeni OSB'lerin de kurulduğu bu kentlerde, artık en çok istihdamı sağlayacak, en çok ihracatı gerçekleştirecek, bölgenin kalkınmasına en çok katkıyı sağlayacak yatırımlar seçiliyor.

"5. etap için bekleyen yaklaşık 350 firma var"
Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, 1996'da kurulumuna başlanan OSB'de 2000'de arsa tahsisi yapıldığını söyledi.

Fidan, yönetime geldikleri 2018'de fabrikalarda 7 bin olan çalışan sayısının bugün 20 bin civarında olduğunu belirterek, 4. etaptaki inşası süren fabrikaların da tamamlanmasıyla fabrika sayısının 400'e, çalışan sayısının da yaklaşık 28 bine çıkacağını ifade etti.

"Son 8 yılda Diyarbakır sanayisi daha da atağa geçti. Her geçen gün çalışan sayısı, ihracat artıyor. Diyarbakır'da artık bir sanayi kenti havası var. Özellikle dışardan yatırımcılar burayı çok tercih ediyor. Bunun nedeni genç nüfus ve kentin 6. bölgede yer alması. Çalışan sigortası, gümrük vergisi, KDV iadesi, banka kredisi gibi birçok konuda devlet sanayicinin önünü açıyor. Yatırımcının Diyarbakır'ı tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri de huzur ve güvenin olması." diyen Fidan, devletin verdiği desteklerle Diyarbakır'ın sanayileşme konusunda çok ilerlediğini belirtti.

Artık yatırımcı başvurduğunda seçici davrandıklarını dile getiren Fidan, her yatırımcıya yer tahsisi yapmadıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.