Yasaklar kalktı! Uçak bileti aramaları 8 kat arttı!

Yasaklar kalktı! Uçak bileti aramaları 8 kat arttı!

Seyahat kısıtlamasının sona ereceğinin açıklanmasıyla birlikte uçak bileti aramalarında 8, otobüs bileti aramalarında da 5 kat arttığı bildirildi.

Seyahat kısıtlamasının sona ereceğinin açıklanmasıyla birlikte bir anda uçak ve otobüs bileti aramalarında büyük bir artış yaşandı.

"Türk Hava Yolları, Pegasus, AnadoluJet ve SunExpress bugün uçuşlarına başlarken taleplerin artması sebebiyle hava yollarının, uçuş başlangıç tarihlerini 4 Haziran'dan 1 Haziran'a çektiği vurgulandıç

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla tüm yurt içi uçak yolculukları için 0-2 yaşa kadar bebekler diğer tüm vatandaşların HES kodu alınması gerekiyor.

2-18 yaş arası çocuklar ve gençler, yanlarında anne babaları olmaları halinde seyahat edebilecek ancak onlar için de HES kodu alınması gerekecek. 

65 yaş üstü vatandaşlar ise HES kodunun yanında Seyahat İzin Belgesi alarak yolculuk yapabilecek.

Uçuşlar şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a yapılacak. Ancak 4 Haziran'dan sonra hava yolu firmaları destinasyon sayılarını arttıracak.

 Otobüs firmaları da sosyal izolasyon kurallarına uygun olarak 4 Haziran'dan itibaren tüm seferlerine başlayacak

En çok arama İstanbul çıkışlı biletler için

Uçak bileti aramalarında yüzde 38 ile İstanbul çıkışlı uçuşların ilk sırada olduğu belirtilirken "İstanbul'a geliş aramaların yüzde 22'sini oluşturdu.

Aramalarda İstanbul'un ardından ilk sıralarda yer alan yerler ise İzmir, Ankara, Antalya, Muğla. En çok bilet araması ve satışı yapılan gün ise 5 Haziran Cuma günü olarak dikkati çekiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.