‘Yardımlaşma duygusu güçlendi’

‘Yardımlaşma duygusu güçlendi’

Kızılay Selçuklu Şubesi, bu Ramazanda sadece Selçuklu sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere değil; Afganistan, Somali, Arakan ve Suriye gibi ülkelere de yardım elini uzattı.

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında dernekler, STK’lar ve vakıflar, hayırseverlerin destekleriyle yine garibana uzanan el oldular. Bu süreçte Türk Kızılay Selçuklu Şubesi de yaptığı anlamlı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekti. Kızılay Selçuklu, hazırladıkları gıda ve hijyen kolilerini ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, dağıttı. Selçuklu Kızılay’ın yardım seferberliği sadece Selçuklu ilçesi ile sınırlı kalmayıp, Afganistan, Somali, Arakan ve Suriye gibi ülkelerde de sürdürüldü. 

4-1-8-1280x715.jpg

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜLER 

Türk Kızılay Selçuklu Şubesi’nin Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak gönüllere dokunduğunu dile getiren Şube Başkanı Zekeriya Kartal, güçlü bir gönüllü ekibine sahip olduklarını, ilçe tespit komisyonu tarafından yapılan çalışmaların ardından değerlendirilen ihtiyaç sahibi ailelere hazırlanan gıda ve hijyen kolilerinin  ulaştırıldığını aktardı. Ramazan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Zekeriya Kartal “Rahmet ve mağfiretin ayı olan Ramazan ayı girmeden hazırlıklarımızı tamamladık. Ramazan ayının başından itibaren gönüllülerimiz ile birlikte hayırseverlerimizin desteğiyle hazırlanan kolileri Selçuklu ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Yine yardım faaliyetlerimizi Afganistan ve Somali’de yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak devam ettik. Arakan ve Suriye’de de çalışmalar yürüttük” dedi. 

4-2-11-1280x715.jpg

PANDEMİ DÖNEMİNDE KAN BAĞIŞI AZALDI 

Özellikle Pandemi döneminde  kan bağışı sayısında ciddi bir düşüş yaşandığının da altını çizen Kartal, şunları söyledi: “Bu sebeple şube hizmet binamızın önünde Konya Kan Merkezi ile birlikte Kan Bağış etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Kan bağışına katılarak bizleri yanlız bırakmayan ve desteğini her an hissettiğimiz Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay Selçuklu Şubesi olarak bayrama kadar yardım faaliyetlerimiz aralıksız devam edecek. Bizlere desteğini esirgemeyen tüm bağışçılarımız ve gönüllülerimize gönülden teşekkür ediyoruz.”

MUSTAFA ÜNÜVAR 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.